nieuws

Fastfoodketen lanceert eigen energiedrank

Dranken

De Amerikaanse fast foodketen Krystal heeft zijn eigen energiedrank gelanceerd. Krystal Blitz is gebaseerd op Sprite van Coca-Cola waaraan onder meer cafeïne is toegevoegd. Krystal Blitz bevat, naast cafeïne, ook de gebruikelijke bestanddelen van energiedranken zoals taurine, guarana en groene thee extract.

Fastfoodketen lanceert eigen energiedrank

Volgens de keten was het slechts een kwestie van tijd voordat energy drinks in de fastfoodsector zouden doordringen. Dit meldt de website van het vakblad Elsevier Voedingsmiddelenindustrie.

Energiedranken

‘De jongere generatie, 16 tot 24 jaar, zijn heavy users van energiedranken. Hetzelfde geldt voor de consumptie van fast food’, aldus de keten. Volgens John Sicher, hoofdredacteur van Beverage Digest, krijgt Krystal het nog moeilijk om Blitz aan de man te brengen. Energiedranken worden immers zelden bij maaltijden gedronken. Daarnaast is de merkentrouw van Red Bull en Rockstar in VS hoog, aldus Sicher.

Reageer op dit artikel