nieuws

Zenburger: fastfoodketen zonder vlees

Dranken

In Amerika is een nieuwe fastfoodketen begonnen, waar het menu volledig vegetarisch en organisch is. Zenburger serveert alleen eerlijke producten, en is van plan de fastfoodmarkt te veroveren.

Zenburger: fastfoodketen zonder vlees

De sleutel bij Zenburger is volgens James Tu, één van de oprichters, dat de burgers, hotdogs en chicken tenders er uitzien en smaken als echt vlees, maar volledig bestaan uit vegetarische, niet-genetisch gemodificeerd ingrediënten, zo mogelijk van lokale aanbieders. ‘Ik heb het liefst dat mensen niet weten dat wat ze eten, vegetarisch is’, aldus Tu.

Daarnaast appelleert het aan de gezondheidstrend, die ook langzaam in de fastfoodindustrie doordringt. Daarom alleen fair-trade koffie en thee, bronwater en zuivelvrij ijs bij Zenburger.

Flexitariërs

Het aantal vegetariërs in de VS is nog gering, maar in de grote steden komt een nieuwe groep ‘flexitariërs’ op: mensen die geen vegetariër zijn, maar wel regelmatig bewust vegetarisch eten. Dit is één van de doelgroepen die Tu binnen wil halen, meldt trendwebsite Springwise.

Het eerste Zenburger-restaurant, met frisse jaren ’70 kleuren als goen en oranje, is kort geleden geopend in New York, de tweede volgt binnenkort in Hollywood.

Reageer op dit artikel