nieuws

Koffie is een dikmaker

Dranken

Koffie , zoals die door ketens als Starbucks wordt verkocht, is afhankelijk van de keuze een dikmaker van jewelste.

Koffie is een dikmaker

Een mok koffie bevat, afhankelijk van de keuze, soms wel honderden calorieën per kop. Uit Engels onderzoek blijkt dat sommige grote mokken koffie zelfs een kwart tot een derde van de dagelijkse aanbevolen calorie-inname bevatten.

Een grote beker mokka met witte chocolade en volle melk van Starbucks bevat maar liefst 628 calorieën en een medium koffie met melk en slagroom van Caffe Nero ook nog altijd 326. Eerstgenoemde bevat een derde van de dagelijkse caloriebehoefte van de gemiddelde vrouw.

‘Gevaarlijk’, zegt een diëtiste in het Engelse consumentennblad Which? ‘Consumenten realiseren zich bij een kop koffie niet hoeveel ze eigenlijk binnenkrijgen.’

Reageer op dit artikel