nieuws

Starbucks-sprookje verfilmd

Dranken

Nee, niet het verhaal van een arme man die miljonair wordt, maar juist andersom. Michael Gates Gill was succesvol directeur van een reclamebureau, maar verliest na een reorganisatie zijn baan en uiteindelijk ook zijn vrouw. Hij wordt ziek en verliest al zijn geld.

Starbucks-sprookje verfilmd

Zijn laatste centen spendeert hij aan een kop koffie bij Starbucks. Daar wordt gevraagd of hij werk zoekt. Zo begint op zijn 63ste Gates Gill bij de koffieketen. Toiletten schoonmaken en koffie schenken, zijn zijn nieuwe taken.

Gates Gill wordt echter gelukkiger dan ooit en krijgt een andere kijk op het leven. Hij ondervond dat hij meer respect kreeg van zijn collega’s dan in al zijn vorige functies. Hij hield een dagboek bij en wat uiteindelijk in boekvorm is uitgegeven: ‘Hoe Starbucks mijn redding werd’.

‘Ik was verbaasd dat een uitgever mijn boek wilde uitgeven’, meldt de auteur in een fimpje op de website Youtube.com . ‘Dat was een mirakel voor me. Kort daarna kreeg ik Tom Hanks aan de lijn met de mededeling dat hij het verhaal wilde verfilmen met zichzelf in de hoofdrol.’

Zijn boodschap aan de wereld is ‘om nooit zomaar een deur te sluiten voor een kans.’

Reageer op dit artikel