nieuws

Ster van het Jaar Angelique Pol: ‘Ik ben een mensenmens’

Cafetaria Top 100 375

Angelique Pol van Cafetaria ’t Huus 2.0 in Veenendaal werd maandagavond 29 oktober verkozen tot Ster van het Jaar tijdens de uitreiking van de Cafetaria Top 100. Op het podium kreeg Pol een vast contract aangeboden. Want zo’n parel in je bedrijf, houd je natuurlijk graag aan. De ontwikkeling van Pol (49) in de cafetariabranche is indrukwekkend.

Ster van het Jaar Angelique Pol: ‘Ik ben een mensenmens’
(c) Ton Kastermans

De award Parel van het Jaar kwam als een complete verrassing voor Angelique Pol. ‘Ik hoorde mijn naam en dacht ‘nee dit kan niet.’ Hoe ik morgen in de winkel sta? Trots. Die beker komt in de cafetaria te staan. Die laat ik alleen even thuis zien.’
Zonder enige ervaring ging ze in juli 2017 aan het werk bij Cafetaria ’t Huus 2.0. Wat ze wél had, was een grote wil om zich om te scholen en zich het vak binnen een jaar eigen te maken. ‘En dat alleen al is een nominatie waard’, zegt haar werkgever. ‘Zo kroop ze weer in lesstof en rondde meerdere cursussen met mooi resultaat af en stimuleerde haar collega’s om hetzelfde te doen.’

Pol: ‘Ja, dat vind ik fantastisch, de kans die ik hier kreeg om mezelf te ontwikkelen. Ik heb verschillende trainingen mogen doen. Een milkshake- en ijstraining, allergenen training, Haccp training en twee trainingen ter preventie van overvallen. Maar ook trainingen die worden gegeven door leveranciers, volgt Pol met enthousiasme.

Vacature

De voormalig fabrieksmedewerkster blikt terug op haar eerste werkdag: ‘Vond ik heel spannend, maar ik heb hele fijne collega’s die alles goed uitlegden.’ Ook vertelt ze dat ze niet had verwacht om aangenomen te worden. ‘Dacht niet dat ze me aan zouden gaan nemen toen ik de vacature zag, omdat ze me te oud zouden vinden. Maar de reactie was: ‘je bent nooit te oud. Na twee maanden dacht ik ‘dit is het werk wat ik altijd had willen doen.

Uitblinken

Wat Pol in uitblinkt? Ze kan goed omgaan met de pubers in het team, zegt haar werkgever Nina Visser vrolijk. Pol: ‘Ik heb zelf een zoon van vijftien, dus weet een beetje hoe ik met pubers om moet gaan’, zegt ze lachend. ‘Ik kan met iedereen lezen en schrijven. Vind de gezelligheid ook leuk, maar ik durf ook goed aan te geven wanneer er weer serieus gewerkt moet worden. Ze accepteren het allemaal als ik dat zeg. Ik ben niet streng, maar wel duidelijk.’ Of ze nog tips heeft voor collega’s om verder te groeien in de cafetariabranche? ‘Zorg voor goede kwaliteit. Zorg dat je je mensen goed behandelt. Stel je open om je te laten coachen, neem tips en opmerkingen aan. Ik heb heel veel tips gehad, maar heb daar ook echt wat mee gedaan.’
Daarnaast hebben haar collega’s er baat bij hoe geordend ze is. ‘Zelfs de sausbakjes moeten van mij op kleur staan. We hebben ook een lijstje waarop staat waar alles in de vriezer staat. Als iedereen alles netjes houdt, kan iedereen alles terugvinden.’

Tip

Haar werkgever Nina Visser is maar wat trots op ‘haar’ Angelique. Hoe je zulke parels vindt? ‘Kijk op een andere manier naar je sollicitanten. Kijk niet als eerste naar leeftijd of cv, maar kijk naar de persoon en de levenservaring. Het kost iets meer tijd om iedereen uit te nodigen voor een gesprek, maar als je iemand hebt zonder ervaring, maar wel met een boel levenservaring en een echt mensenmens, dan kan daar echt een parel tussen zitten.’


Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2018>

Reageer op dit artikel