nieuws

Sneak preview Cafetaria Top 100: Zuid-Holland hofleverancier

Cafetaria Top 100 1190

De Cafetaria Top 100 2018 is bekend. Althans, bij de organisatie. Tijdens de finaleshow op 29 oktober wordt de lijst bekendgemaakt. We verklappen wel alvast de provincies met de meeste top 100-noteringen. En wat is er ook alweer veranderd dit jaar?

Sneak preview Cafetaria Top 100: Zuid-Holland hofleverancier
De finaleshow wordt ook dit jaar weer een groot feest. Foto: Koos Groenewold

Zuid-Holland is dit jaar hofleverancier van de Cafetaria Top 100. Twintig zaken uit de lijst zijn in die provincie te vinden. Op de voet gevolgd door Noord-Brabant met achttien zaken en Gelederland met veertien. Limburg levert tien cafetaria’s en Overijssel negen.

De Cafetaria Top 100 kende dit jaar een nieuwe opzet. Het onderzoekstraject is opgedeeld in drie onderdelen en deelname aan de top 100 was voor het eerst gratis. Het event belooft extra spannend te worden, omdat niemand vooraf weet of hun bedrijf in de top 100 staat.

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop

Onderzoekstraject

Dit jaar bestond het traject uit drie rondes. In totaal hebben 265 bedrijven zich ingeschreven. Daarbij hebben ze aan de hand van vijf vragen een motivatie geschreven. Op basis van deze motivatie heeft de hoofdjury 200 bedrijven geselecteerd die doorgingen naar ronde twee. Hierin zijn alle deelnemers bezocht door een mystery guest en een vakjurylid. Beide bezoeken zijn onaangekondigd.

De vakjury en de mystery guest maken een beoordeling aan de hand van een vragenlijst. Hier is een voorlopige ranking uitgekomen, waarbij de score van het vakjuryrapport voor 80 procent meetelde en de score van het mysteryrapport voor 20 procent. Deelnemers worden beoordeeld op onderdelen als gastvrijheid, productpresentatie en -kwaliteit, service, hygiëne en marketing.

Hoofdjurybezoek

De top van de voorlopige lijst heeft nog een een aangekondigd bezoek gehad van de hoofdjury. Omdat de scores zo dicht bij elkaar lagen, heeft de hoofdjury besloten om dit jaar zeven bedrijven te bezoeken. Al deze kanshebbers begonnen in deze play-offs weer op nul.

Vijf hoofdjuryleden zijn bij elk bedrijf ruim anderhalf uur op bezoek geweest en heeft uitvoerig vragen gesteld over onder meer de bedrijfsvoering, de visie van de ondernemers en mvo. Ieder jurylid heeft onafhankelijk punten toegekend aan de bedrijven waarmee de top-7 uiteindelijk op volgorde is gezet.

Cafetaria Top 100 strikt Samantha Steenwijk voor finaleshow

Cafetaria Top 100 strikt Samantha Steenwijk voor finaleshow

Feestelijke finale

De winnaars van de Cafetaria Top 100 worden ieder jaar bekendgemaakt tijdens een feestelijk finaleshow. Binnenkort wordt daar meer over bekendgemaakt. Tijdens de avond is er niet alleen aandacht voor de nummer één, maar ook voor de provinciewinnaars. Alle tweehonderd kanshebbers uit de tweede ronde zijn welkom op het event. Anders dan voorgaande jaren weet niemand van de aanwezigen dus of ze daadwerkelijk de top 100 hebben gehaald.

Daarnaast is er de Ster van het Jaar voor beste medewerkers en de Publieksprijs. Nieuw dit jaar is de award voor het mooiste interieur.

Alle tweehonderd deelnemers krijgen na het uitreiking de rapportages toegestuurd, zodat ze de feedback kunnen gebruiken om de zaak te verbeteren.

Koop hier kaarten voor de finaleshow van de Cafetaria Top 100 2018

Reageer op dit artikel