nieuws

Restaria ’t Luifeltje wint Cafetaria Top 100 2018

Cafetaria Top 100 2782

Restaria ’t Luifeltje in het Friese Bergum is de winnaar van de Snackkoerier Cafetaria Top 100 2018. Dat is maandagavond 29 oktober bekendgemaakt tijdens de award show in Hilversum.

Restaria ’t Luifeltje wint Cafetaria Top 100 2018
Bauke van der Meer, eigenaar van Restaria 't Luifeltje in Bergum. Foto: Koos Groenewold.

Eigenaar Bauke van der Meer (54) en zijn team maakte een verpletterende indruk op de jury van de Cafetaria Top 100. Het enthousiasme omschrijft de hoofdjury als ‘top’. De energie in de cafetaria is aanstekelijk en het bedrijf is perfect onderhouden.

Bruisende zaak

Restaria ’t Luifeltje is een bruisende zaak in het centrum van Bergum, een dorp met 10.000 inwoners. De cafetaria is gevestigd in de winkelstraat en heeft een echte centrumfunctie. Het terras, met zo’n 40 zitplaatsen, is een grote lokker. Uitstekend onderhouden en ruim opgezet met twee grote parasols en zachtgele stoelkussens. De bijpassende planten en de twee oude olijfbomen aan weerskanten maken het geheel helemaal af.

Restaria 't Luifeltje

Foto: Koos Groenewold

De cafetaria zelf heeft een vloeroppervlakte van zo’n 300 vierkante meter met ruim 60 zitplaatsen. Het moderne en smaakvolle interieur is in perfecte staat en gehele bedrijf is brandschoon. ‘Om door een ringetje te halen’, zo oordeelt de jury.

Efficiëntie

Ook de efficiëntie waarmee het team hier te werk gaat, is bewonderenswaardig. Er is goed nagedacht over het systeem en dat geeft rust. Het bestelproces bij Restaria ’t Luifeltje loopt als een trein, zowel in het zitgedeelte als in de take-out. Er is geen stress, geen paniek, ook niet als het druk is.

Restaria 't Luifeltje

Lysanne Schuitemaker is volgens haar collega’s een echte kanjer. Foto: Koos Groenewold

Al 33 jaar in Bergum

Van der Meer (54) is al 33 jaar cafetariaondernemer in Bergum. Op zijn 22e opende hij ’t Luifeltje in het pand waar voorheen een groenteboer zat. Daar is hij vandaag de dag nog steeds gevestigd. In 1994 kon hij de zaak uitbreiden door de ruimte van de bakkerij ernaast erbij te trekken.

Tien jaar geleden moest het pand plaatsmaken voor nieuwbouw. Van der Meer verhuisde voor anderhalf jaar naar een andere locatie. In die tijd was hij gedurende anderhalf jaar aangesloten bij Kwalitaria. Sinds december 2009 is ’t Luifeltje terug op de oude plek en onderdeel van een winkelcomplex met daarboven appartementen, waar Van der Meer samen met zijn vrouw
Roseli woont.

Sinds april van dit jaar is de zaak aangesloten bij Restaria, de formule van Bidfood. De zaak is vijf dagen in de week geopend.

In 2014 en 2015 schopte ’t Luifeltje het al tot Provinciewinnaar in de Cafetaria Top 100. Dit jaar is de cafetaria van Bauke van der Meer niet alleen provinciewinnaar, maar de beste van de gehele top 100.

Restaria 't Luifeltje

Mede dankzij medewerker Greta Veenstra is Restaria ’t Luifeltje een topzaak. Foto: Koos Groenewold

Over de Cafetaria Top 100

De Cafetaria Top 100 is een vakwedstrijd voor snackbars en cafetaria’s wordt jaarlijks georganiseerd door vakblad Snackkoerier, een uitgave van Vakmedianet. Deelnemers worden bezocht door een mystery guest en een vakjurylid. De top van de lijst krijgt nog eens een uitgebreid bezoek van de hoofdjury, waarna de uiteindelijke ranking wordt bepaald.

De uitslag werd bekendgemaakt tijdens een feestelijke award show in Studio 21 in Hilversum. Daar kregen ook de twaalf Provinciewinnaars een award. Verder was er een prijs voor het mooiste interieur, de Ster van het Jaar voor de beste medewerker en de Publieksprijs.

>Bekijk hier de complete ranglijst

Reageer op dit artikel