nieuws

Pieperz dankt winst Publieksprijs aan samenwerking

Cafetaria Top 100 2025

Zeer actief bezig zijn met social media en alle mensen om je bedrijf heen mobiliseren; zo sleepte Pieperz Eerde met grote overmacht de Publieksprijs van de Cafetaria Top 100 binnen.

Pieperz dankt winst Publieksprijs aan samenwerking
Het team van Pieperz tijdens de uitreiking in Hilversum. Foto: Koos Groenewold.

Pieperz heeft veel aandacht voor social media, vertelt eigenaar Ton Verhoeven. ‘Daar hebben we speciaal iemand voor in dienst, die is alleen maar bezig met Facebook en Instagram. Maar onze kracht ligt ook in het offline mobiliseren van allerlei mensen waar we warme banden mee hebben. Samenwerking zit bij ons namelijk in de genen. We willen mensen deelgenoot maken van ons bedrijf.’

Sportclubs en scholieren

Pieperz heeft zijn lokale netwerk flink gemobiliseerd. ‘We hebben veel stemmen opgehaald met de hulp van partijen in Veghel die wij ondersteunen, waaronder een aantal sportverenigingen. Voetbalclubs Blauw Geel ’38, BMC Berlicum en WEC Schijndel en hockeyclub Geel-Zwart hebben veel voor ons gedaan.’ Ook heeft het bedrijf scholieren gemobiliseerd van Fontys Hogeschool Eindhoven en HAS Den Bosch, waar Pieperz al mee samenwerkt.

Grote evenementen

Daarnaast hebben de Brabantse frietbakkers slim gebruikgemaakt van een aantal grote evenementen in de regio, vertelt Verhoeven. ‘Zo stonden we met drie frietkramen op Fabrique Magnifique, een arts en foodfestival in Veghel. En de viering van het 100-jarig bestaan van CHV Noordkade (waar de eerste Pieperz is gevestigd, red.) was een superdruk evenement. Daar was koningin Maxima aanwezig. We hebben zelfs een aantal medewerkers ingeroosterd om rond te lopen en stemmen te werven.’ Met succes. Pieperz verzamelde in totaal 14.776 stemmen.

De slagkracht die Pieperz heeft getoond, is volgens Verhoeven dan ook vooral te danken aan samenwerking. ‘Samenwerken met de mensen om ons heen en met partners. Dát moet het succes van de tent worden. Zo bindt je mensen en maak je ze deelgenoot van je bedrijf.’

Pieperz opent woensdag 31 oktober een derde vestiging op de markt in Eindhoven.


Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2018>

Reageer op dit artikel