nieuws

Nieuwkomer Snackpoint Puth verovert het brons

Cafetaria Top 100 1877

Snackpoint Puth in het gelijknamige Limburgse dorp heeft een enorme prestatie neergezet door de derde plek te pakken in de Cafetaria Top 100. Ook is de cafetaria Provinciewinnaar. Dat is bijzonder omdat de zaak nog geen jaar open is.

Nieuwkomer Snackpoint Puth verovert het brons
Roger Gielen met zijn protegés, Lestie Dams (links) en Bente Vallinga. Foto: Koos Groenewold.

Snackpoint Puth is een zaak van formuledirecteur Roger Gielen en zijn vrouw Marlie Gielen-Paas. De dagelijkse leiding is in handen van Bente Vallinga (28) en Lestie Dams (20). De twee bedrijfsleiders en de strakke zaak hebben veel indruk gemaakt op de jury van de Cafetaria Top 100.

Rijkelijk gevulde vitrine

Snackpoin Puth is een van de kleinste traditionele cafetaria’s van het land. De zaak is nog geen 20 vierkante meter groot. Er is plek voor vier tafeltjes en iets meer dan tien zitplaatsen. De zwarte stenen trap naar de ingang, de luifel, het zitbankje, de bloemen en planten en de voorpui zien er perfect uit. Binnen valt de prachtig geëtaleerde en rijkelijk gevulde vitrine direct in het oog. En alles is schoon en opgeruimd, zowel voor als achter.

Foto: Koos Groenewold.

Roger en Marlie Gielen hebben goud in handen met twee protegés die in alles hun evenknie zijn. De formuledirecteur kocht de cafetaria eind 2017. Er was nieuwe energie nodig om de zaak uit het slop te trekken. Roger en zijn vrouw kwamen al snel uit bij Bente Vallinga en Lestie Dams. Snackpoint Puth opende op 1 januari van dit jaar.

Snackpoint Puth

Foto: Koos Groenewold

Uitdaging

Vallinga was voorheen de eigenaar van Snackpoint Beersdal. Dams begon 4 jaar jaar geleden bij Snackpoint Susteren als weekendhulp. Inmiddels heeft ze de SVO Vakopleiding afgerond. ‘Ik heb ze een uitdaging gegeven’, zegt Roger Gielen. ‘Ik vroeg of ze de nieuwe zaak wilden runnen. Daar hebben ze 1,4 seconden over nagedacht.’

De taakverdeling is duidelijk. Vallinga houdt zich meer bezig met inkoop, Dams ontfermt zich over de medewerkers. Ze hebben vijf parttimers in dienst die precies weten waar ze aan toe zijn. Een lolletje mag, maar er moet moet ook gepresteerd worden. Dams: ‘Alles moet recht staan, geen vingervlekken op de vitrine, knoopjes dicht en vriendelijk zijn tegen de mensen.’

Snackpoint Puth doet voor het eerst mee aan de Cafetaria Top 100 en is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer.

Foto: Koos Groenewold.

Over de Cafetaria Top 100

De Cafetaria Top 100 is een vakwedstrijd voor snackbars en cafetaria’s wordt jaarlijks georganiseerd door vakblad Snackkoerier, een uitgave van Vakmedianet. Deelnemers worden bezocht door een mystery guest en een vakjurylid. De top van de lijst krijgt nog eens een uitgebreid bezoek van de hoofdjury, waarna de uiteindelijke ranking wordt bepaald.

De uitslag werd bekendgemaakt tijdens een feestelijke award show in Studio 21 in Hilversum. Daar kregen ook de twaalf Provinciewinnaars een award. Verder was er een prijs voor het mooiste interieur, de Ster van het Jaar voor de beste medewerker en de Publieksprijs.

Bekijk hier de complete ranglijst

Reageer op dit artikel