nieuws

Eetwinkel Sterk Langs de Lijn heeft het mooiste interieur

Cafetaria Top 100 2097

Eetwinkel Sterk Langs de Lijn heeft als eerste de award voor het Mooiste Interieur in de wacht gesleept. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens de Cafetaria Top 100. 

Eetwinkel Sterk Langs de Lijn heeft het mooiste interieur
Beeld: Foto Hissink

Raymond en Marinka Sterk bestieren al sinds 1998 een cafetaria in een voormalig NS-stationsgebouw in het Overijsselse Wierden. In 2015 werd de zaak flink uitgebreid; er kwam een grote aanbouw voor het eethuis, met daarvoor ook nog een terras. Het resultaat is één van de mooiste cafetaria’s van Nederland die helemaal past in deze tijd.

Ruimtelijk effect

De cafetaria groeide van 64 vierkante meter vloeroppervlak naar 160. Op de plek van de oude zaak is nu onder meer de bakwand, de lange counter en het afhaalgedeelte gesitueerd. Het eethuis is lager gebouwd, en dat hoogteverschil zorgt voor een bijzonder ruimtelijk effect. Vanaf de krukjes in het afhaalgedeelte kunnen gasten het eethuis mooi overzien.

In het eethuis nemen gasten plaats in comfortabele bruin- en zwartlederen stoelen of lange zwartlederen banken met daaraan een aantal tafeltjes. Midden in de ruimte staat een wand met daarin een doorkijkhaard en aan beide kanten een opening waardoor het eethuis toch één geheel blijft.

Beeld: Foto Hissink

 

Eetwinkel Sterk Langs De Lijn Wierden SK201723

Beeld: Foto Hissink

Enorme aantrekkingskracht

Verder springen de grote industriële lampen in het oog en komt er door de grote ramen van vloer tot plafond veel natuurlijk licht binnen. Met die grote raampartijen kan de cafetaria zich ’s avonds van zijn beste kant laten zien. Daardoor heeft Eetwinkel Sterk Langs de Lijn een enorme aantrekkingskracht op voorbijgangers.

Raymond en Marinka Sterk laten met hun interieur zien hoe je de cafetaria naar een hoger niveau kunt tillen. Eetwinkel Sterk Langs de Lijn is daarmee een voorbeeld voor collega’s die dezelfde ambitie hebben.

Beeld: Foto Hissink

Zo wordt de winnaar bepaald

De award voor het ‘Mooiste Interieur’ is dit jaar voor het eerst toegekend tijdens de Cafetaria Top 100. Daarvoor zijn alle 200 bedrijven die zijn doorgedrongen tot de tweede ronde gerankt op basis van de score voor het interieur in het vakjuryrapport. De hoofdjury heeft vervolgens uit de top-3 de winnaar gekozen.

Reageer op dit artikel