nieuws

Eetsalon Menzing pakt de tweede plek in de Cafetaria Top 100 2018

Cafetaria Top 100 712

Toyna en Dennis Menzing en hun team van Eetsalon Menzing in Haaksbergen zijn als tweede geëindigd in de Cafetaria Top 100 2018. De zaak is een voorbeeld voor de branche, aldus de hoofdjury. Eetsalon Menzing is ook uitgeroepen tot Provinciewinnaar van Overijssel.

Eetsalon Menzing pakt de tweede plek in de Cafetaria Top 100 2018
Foto: Koos Groenewold

Dat is bekend geworden tijdens de finale show van de Cafetaria Top 100 in Hilversum.

Eetsalon Menzing in Haaksbergen is een bedrijf met energie, klasse, snelheid en souplesse. Dat komt terug in de service, gastvrijheid, kwaliteit, ambiance en de werkprocessen.

Enorme boost

De nieuwe bakwand, met veertien mandjes, is de krachtige motor die de cafetaria sinds januari een enorme boost geeft en de werkprocessen soepeler doet verlopen. Ook is er meer ruimte achter de balie. Zeker door deze uitbreiding is Eetsalon Menzing een fijne plek om te werken. En dat is te merken aan het team. Het feit dat ze werken in een mooie zaak, geeft energie.

Foto: Koos Groenewold

Eyecatcher

De gehele keuken van Eetsalon Menzing is groter geworden, met een werkeiland als eyecatcher. In het zicht van de gasten worden hier verse garnituren en salades bereid. De keuken is open en goed zichtbaar, wat zorgt voor extra beleving en vertrouwen bij de gast. En omdat de keuken ook in de stijl van het bedrijf is ingericht, is het een plezier om ernaar te kijken. Dat geldt ook voor de digitale schermen met bewegende beelden boven de bakwand.

Knipoog naar Italië

Het interieur, ontwikkeld in samenwerking met De Leeuw Interieurbouw, heeft veel verschillende elementen die samen één stijl vormen. De zebrano-afwerking van het hout in de keuken en in het eethuis is een knipoog naar Italië, waar Toyna en Dennis Menzing veel inspiratie opdoen. Zwart is ook duidelijk aanwezig – in onder meer de stoelen, de stellages in de keuken en de bedrijfskleding – en steekt prachtig af tegen het lichte hout en het rood.

Foto: Koos Groenewold

Maar ook achter de schermen zijn de faciliteiten voor de medewerkers uitstekend. Bovendien wordt ook deze kant van de zaak perfect onderhouden. Niet alleen de mise- en-placekeuken en het magazijn bieden volop ruimte, dat geldt ook voor de personeelsruimte.

Ervaren ondernemers

Duidelijk is dat de zaak wordt gerund door een ondernemerspaar dat een enorme brok aan ervaring bezit. Dennis (45) heeft een culinaire opleiding genoten en Toyna (43) studeerde facility management. Het bedrijf is door de ouders van Dennis opgezet in 1974 en hij ging er in 1994 werken. Toyna volgde in 1996. Sinds 2004 zijn ze de eigenaren van de eetsalon aan de Eibergsestraat in het centrum van het dorp.

Foto: Koos Groenewold

IJssalon Menotti

Dennis is de werker op de vloer en het creatieve brein. Hij maakt sinds 1996 zelf ijs in de zaak. Dat leidde er in 2010 uiteindelijk toe dat hun IJssalon Menotti een aparte zaak werd, naast de cafetaria. Toyna is de drijvende kracht achter de schermen, de planner die zorgt dat de administratie klopt en de verjaardagen niet worden vergeten. Daarbij hoort ook de planning van hun cateringtak, Broodjesmenzing.nl.

Eetsalon Menzing is een vaste waarde in de Cafetaria Top 100. De tweede plek is beste prestatie tot nu toe. Dit jaar mag het bedrijf zich tevens Provinciewinnaar van Overijssel noemen.

Foto: Koos Groenewold

Over de Cafetaria Top 100

De Cafetaria Top 100 is een vakwedstrijd voor snackbars en cafetaria’s wordt jaarlijks georganiseerd door vakblad Snackkoerier, een uitgave van Vakmedianet. Deelnemers worden bezocht door een mystery guest en een vakjurylid. De top van de lijst krijgt nog eens een uitgebreid bezoek van de hoofdjury, waarna de uiteindelijke ranking wordt bepaald.

De uitslag werd bekendgemaakt tijdens een feestelijke award show in Studio 21 in Hilversum. Daar kregen ook de twaalf Provinciewinnaars een award. Verder was er een prijs voor het mooiste interieur, de Ster van het Jaar voor de beste medewerker en de Publieksprijs.

Bekijk hier de complete ranglijst

Reageer op dit artikel