nieuws

De Ster van 2018: Angelique Pol van Cafetaria ’t Huus 2.0

Cafetaria Top 100 720

Angelique Pol van Cafetaria ’t Huus 2.0 in Veenendaal is uitgeroepen tot Ster van het Jaar tijdens de finale show van de Cafetaria Top 100 2018. Ze is door haar werkgever genomineerd, terwijl ze er pas anderhalf jaar werkzaam is.

De Ster van 2018: Angelique Pol van Cafetaria ’t Huus 2.0
Foto: Ton Kastermans

Dit jaar kreeg de organisatie van de Cafetaria Top 100 zeventien aanmeldingen binnen van werkgevers met een medewerker in het team die voor hen goud waard is. Ook Nina Visser van Cafetaria ’t Huus 2.0 in Veenendaal schreef een inspirerende motivatie. ‘Angelique is pas sinds juli 2017 in dienst en nu al een nominatie?’, zo begint ze haar betoog. ‘Ja, voor de volle 100 procent.’

Indrukwekkende ontwikkeling

De ontwikkeling van Angelique (49) in de cafetariabranche is indrukwekkend. Zonder enige ervaring ging ze in juli 2017 aan het werk bij Cafetaria ’t Huus 2.0. Wat ze wél had, was een grote wil om zich om te scholen en zich het vak binnen een jaar eigen te maken. ‘En dat alleen al is een nominatie waard’, zegt haar werkgever. ‘Zo kroop ze weer in lesstof en rondde meerdere cursussen met mooi resultaat af en stimuleerde haar collega’s om hetzelfde te doen.’

Bruggenbouwer

Op de werkvloer liet Angelique zich coachen om binnen een jaar een zeer gewaardeerde leidinggevende te zijn. Visser: ‘Een bruggenbouwer binnen het team, het gezicht voor de gasten.’ De wijze waarop Angelique met jongere collega’s omgaat, noemt Visser bijzonder. ‘Ze doet op zijn tijd mee met een dolletje en geeft op een natuurlijke manier leiding.’

In het voorjaar van 2018 verhuisde Cafetaria ’t Huus 2.0 naar een nieuw pand in Veenendaal. ‘Tijdens de bouw van de nieuwe cafetaria runde ze samen met de andere dienstverantwoordelijke de oude zaak en ze kon niet wachten om in ons nieuwe stekkie aan de gang te gaan. Op de nieuwe locatie had ze snel haar draai te pakken en dacht goed mee in oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we kwamen te staan.’

Voor de gasten is Angelique het gezicht van de cafetaria en ze wordt door gasten vaak als de eigenaresse gezien. ‘Dit komt door haar verantwoordelijkheidsgevoel en haar hart voor de zaak.’

Foto: Koos Groenewold

Harde werker

Visser gaat verder met haar lofzang. ‘Naast de fijne omgang binnen het team en de gasten is Angelique ook nog eens een harde werker die van aanpakken weet en ook haar hand niet omdraait voor de wat mindere klusjes binnen het bedrijf. Ze is flexibel in roosterwijzigingen en vangt waar mogelijk collega’s op bij ziekte of vakantie.’

De vriezer is het domein van Angelique, laat Visser weten. ‘Ze houdt van een opgeruimde en nette vriezer en houdt deze dan ook nauwlettend in de gaten.’ Het heeft effect; medewerkers weten beter dan er een rommeltje van te maken.

Tip

Visser heeft ook een tip voor collega’s. ‘Kijk bij een arbeidsmarkt die onder spanning staat ook naar een medewerker van middelbare leeftijd. Angelique is hét bewijs dat je binnen het jaar een zeer gewaardeerde collega binnen je bedrijf kunt hebben.’

Fotografie: Koos Groenewold

Bekijk hier de complete ranglijst

 

Reageer op dit artikel