nieuws

Publiekswinnaar Cafetaria Top 100 2017: ‘Schuif je team naar voren’

Cafetaria Top 100 1036

Wie kans wil maken op de Publieksprijs van de Cafetaria Top 100, doet er goed aan om vooral het team naar voren te schuiven. Dat zegt Frank Roks van Het Strandhuys in Bergen op Zoom, het bedrijf dat vorig jaar de winst pakte.

Publiekswinnaar Cafetaria Top 100 2017: ‘Schuif je team naar voren’
Rian Punt en Frank Roks van Het Strandhuys in Bergen op Zoom.

Roks ziet de Publieksprijs van de Cafetaria Top 100 vooral als gunprijs. ‘We hebben geen producten weggegeven, maar hebben ons puur op de gunfactor gericht. Ik schuif mijn team naar voren en doe zelf een stapje naar achteren.’

Respect

Roks en Rian Punt hebben daarbij een duidelijke filosofie. ‘Wij zijn geen baas of werkgever, maar een coach, we zijn onderdeel van het team. En we laten continu blijken dat we trots op ze zijn. Dat zien onze gasten ook, die hebben daar respect voor.’

Publieksprijs Cafetaria Top 100 van start

Publieksprijs Cafetaria Top 100 van start

Team nog gemotiveerder

De winst heeft Het Strandhuys veel opgeleverd, zegt Roks. ‘Natuurlijk naamsbekendheid. We waren al sterk op Facebook, en dat is alleen maar gegroeid. Ook qua omzet zaten we al in een stijgende lijn, en dit heeft alleen maar geholpen. Maar het allerbelangrijkste is dat het team nog gemotiveerder is, wat ook weer een effect heeft op de omzet en het rendement.’

Inhaalrace

Het leek er vorig jaar lange tijd niet op dat Het Strandhuys daadwerkelijk de Publieksprijs zou winnen. Na een onwaarschijnlijke inhaalrace pakte het bedrijf vlak voor de finish de koppositie. In totaal haalden de ondernemers en hun team 2205 stemmen binnen.

Medewerkster Judith (27) van Het Strandhuys in Bergen op Zoom. Foto: Peter Roek.

Video van medewerkers

De ondernemers lieten vooral via Facebook weten dat ze meededen met de Publieksprijs en maakten daarnaast veel gebruik van het promotiemateriaal dat op verschillende plekken in de zaak zichtbaar was. Het team van Het Strandhuys toonde daarnaast op originele wijze zijn enthousiasme aan de buitenwereld, met geweldig resultaat. Op 11 juni plaatste het personeel een filmpje op Facebook waarin het al dansend en zingend voor de bakwand te zien was. De post werd duizenden keren bekeken.

Reageer op dit artikel