nieuws

Eethuys de Lind heeft geen last van problemen Oisterwijkse horeca

Cafetaria Top 100 309

Verschillende horecazaken in Oisterwijk hebben in korte tijd het loodje gelegd. Voormalig Cafetaria Top 100-winnaar Mark Verwey zegt echter beter te draaien dan ooit.

Eethuys de Lind heeft geen last van problemen Oisterwijkse horeca
Foto: Peter Roek

De horeca in Oisterwijk krijgt klappen, zo meldt het Brabants Dagblad. In korte tijd zijn drie horecazaken in surseance van betaling gegaan in het kleine toeristische dorp: restaurant Lenartz, bistro De Dorpsherberg en restaurant Seasons. ‘Ik weet niet waarom het de laatste tijd zo rustig is geweest’, zegt eigenaar Robbin Ruzette van Lenartz tegen de krant. ‘Maar in de horeca is de concurrentie zwaar en zijn de lasten hoog.’

Eethuys de Lind, oud-winnaar van de Cafetaria Top 100, zit op loopafstand van de drie zaken die in financiële nood verkeren. Volgens eigenaar Mark Verwey zijn de problemen daar echter geen teken dat het slecht gaat met de horeca in het dorp.

Mooi weer en toerisme

‘Bij ons hoor je alleen maar positieve geluiden. Het is mooi weer, het toerisme trekt goed aan. Ik zit in het afdelingsbestuur van KHN, en bij ons klaagt niemand. Ja, een zaak die buiten het centrum zit in een nieuwbouwwijk met starterswoningen. Die hebben het zwaarder.’

Cafetaria Top 100

Beeld: Koos Groenewold

In de plus sinds de winst

‘Wij plussen zelfs ten opzichte van het jaar dat we nummer 1 werden’, vervolgt Verwey. ‘Dat hebben we ook te danken aan bezorging. We doen dat sinds maart 2017, met onze eigen app van Next to Food en sinds een maand ook via Thuisbezorgd. Dat is wel duur, maar die neemt de volledige marketing over. Het is gewoon een krachtig platform. De omzet via bezorging ligt bij ons nu ver boven een ton.’

IJssalon Lokaal

Mark en Cindy Verwey runnen Eethuys de Lind sinds juni 2013. In 2016 openden ze IJssalon Lokaal iets verderop in het dorp. In datzelfde jaar wonnen ze de Cafetaria Top 100. In 2015 eindigden ze op plaats drie, als de beste van de provincie Brabant.

Zo reageerde het team van Eethuys de Lind uit Oisterwijk op de winst. Foto: Koos Groenewold

Reageer op dit artikel