nieuws

265 inschrijvingen voor de Cafetaria Top 100

Cafetaria Top 100 1392

De inschrijfperiode voor de Cafetaria Top 100 2018 is nu gesloten. Ronde 1 staat op het punt van beginnen.

265 inschrijvingen voor de Cafetaria Top 100
Eetwinkel Polly, de winnaar van de Cafetaria Top 100 2017. Foto: Koos Groenewold.

In totaal hebben 265 bedrijven zich dit jaar aangemeld voor de Cafetaria Top 100. Al deze bedrijven starten met ronde 1, waarin de hoofdjury de ingezonden motivaties van de deelnemers  beoordeelt en bepaalt welke 200 bedrijven doorgaan naar ronde 2.

Wie doorgaat naar ronde 2, wordt uiterlijk maandag 11 juni bekendgemaakt.

Ronde 2

In ronde 2 van de Cafetaria Top 100 krijgen alle bedrijven een bezoek van een mystery guest en een lid van de vakjury. Zowel het vakjurylid als de mystery guest komen onaangekondigd langs en maken een beoordeling aan de hand van een vragenlijst. Op basis van deze scores wordt berekend wie uiteindelijk in de Top 100 terechtkomt en op welke plaats. Het vakjurylid zal zich naderhand bekendmaken in de zaak.

De score van de vakjury telt voor 80 procent mee, die van de mystery guest voor 20 procent. Lees hier meer over de onderdelen waar de jury’s op letten tijdens het bezoek. Ronde 2 begint in week 24 en duurt tot 13 september.

Ronde 3

In ronde 3 krijgt de voorlopige top 5 een uitgebreid bezoek van de hoofdjury, waarna de definitieve ranking wordt bepaald.

De volledige Cafetaria Top 100 2018 wordt op 29 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond. Alle 200 deelnemers zijn welkom op dit event en kunnen daar een kaartje voor kopen. De locatie is nog niet bekend. Een dag na de uitreiking ontvangen alle 200 deelnemers de rapportages van de mystery guest en de vakjury.

Meer prijzen in de Cafetaria Top 100

Naast winnaar van de Top 100 maken deelnemers ook kans om provinciewinnaar te worden. Ook de Publieksprijs en de award ‘Ster van het Jaar’ voor de beste medewerker worden weer uitgereikt. Nieuw dit jaar is de prijs voor het mooiste interieur.

Reageer op dit artikel