nieuws

200 deelnemers door in de Cafetaria Top 100

Cafetaria Top 100 5460

Tweehonderd deelnemers aan de Cafetaria Top 100 2018 hebben vandaag (11 juni) te horen gekregen dat ze door zijn naar de tweede ronde. In totaal hadden 265 bedrijven zich ingeschreven.

200 deelnemers door in de Cafetaria Top 100
Op nummer 5 in 2017: Het Oude Raedthuys in Cothen. Foto: Koos Groenewold

Iedereen die zich heeft aangemeld voor de Cafetaria Top 100 moest dit jaar een motivatie schrijven. De afgelopen weken heeft de hoofdjury zich over de inzendingen gebogen en tweehonderd deelnemers geselecteerd. Dat betekent ook dat de hoofdjury van mening was dat 65 bedrijven dit jaar niet door kunnen naar de tweede ronde.

Vakjury en mystery guest

In de tweede ronde krijgen alle tweehonderd deelnemers een onaangekondigd bezoek van de vakjury en een mystery guest. Beide jury’s maken een beoordeling aan de hand van een vragenlijst. Het vakjurylid maakt zich naderhand bekend in de zaak. De score van de vakjury telt voor 80 procent mee, die van de mystery guest voor 20 procent.

Lees hier meer over de onderdelen waar de jury’s op letten tijdens het bezoek. Ronde 2 begint in week 25 en duurt tot 13 september.

In de derde ronde krijgt de voorlopige top 5 een aangekondigd en uitgebreid bezoek van de hoofdjury, waarna de definitieve ranking wordt bepaald.

Bekendmaking Cafetaria Top 100

De volledige Cafetaria Top 100 2018 inclusief alle Provinciewinnaars wordt op 29 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond. Alle tweehonderd deelnemers met teams zijn welkom op dit event en kunnen daarvoor een kaartje kopen. Hierover worden bedrijven medio september geïnformeerd. Een dag na de uitreiking ontvangen alle tweehonderd deelnemers de rapportages van de mystery guest en de vakjury.

Publieksprijs

Naast een plek in de Top 100 maken deelnemers kans op de Publieksprijs. In week 29 valt hiervoor een promotiepakket op de mat. Er is een speciale stem-app ontwikkeld waarmee gasten kunnen stemmen. Alle tweehonderd bedrijven in de tweede ronde maken kans op deze prijs.

Cafetaria Top 100 2017

Het Strandhuys ging er in 2017 vandoor met de Publieksprijs, na een onwaarschijnlijke eindsprint. Foto: Koos Groenewold

Ster van het Jaar

Alle bedrijven in de tweede ronde kunnen daarnaast een medewerker nomineren voor de award ‘Ster van het Jaar’. Nominaties moeten voor 13 september gemaild worden naar cafetariatop100@vakmedianet.nl. De winnaar wordt tijdens de award show bekendgemaakt.

Nieuw dit jaar is de prijs voor het mooiste interieur. Deze wordt bepaald aan de hand van de scores in de rapporten op dit onderdeel.

Reageer op dit artikel