nieuws

Inschrijven Cafetaria Top 100 kan nog een paar dagen

Cafetaria Top 100 417

Ondernemers die zich nog willen aanmelden voor de Snackkoerier Cafetaria Top 100 2018 moeten er snel bij zijn. De inschrijving is nog een paar dagen geopend.

Inschrijven Cafetaria Top 100 kan nog een paar dagen
Eetwinkel Polly, de winnaar van de Cafetaria Top 100 2017. Foto: Koos Groenewold.

De inschrijvingen voor de Snackkoerier Cafetaria Top 100 zijn in volle gang. Steeds meer bedrijven, oud-deelnemers én veel nieuwkomers schrijven zich in voor de nieuwe editie.

Ondernemers hebben nog tot aanstaande maandag, 16 april, om zich aan te melden voor de Cafetaria Top 100 2018. Dat kan via de website van de Top 100. Inschrijving is dit jaar gratis.

Hoe komt de Cafetaria Top 100 tot stand?

De verkiezing voor de Snackkoerier Cafetaria Top 100 start bij de inschrijving. Het inschrijfformulier is als het ware de eerste toetsing. We vragen ondernemers aan de hand van vijf korte vragen te motiveren waarom zij door moeten gaan naar het jurytraject.

Op basis hiervan wordt de eerste selectie gemaakt door een vakkundige en onafhankelijke hoofdjury. De beste tweehonderd inzendingen gaan door naar de volgende ronde en krijgen een bezoek van de vakjury en een mystery guest.

De mystery visit vindt onaangekondigd plaats tussen mei en augustus. Deze persoon zal zich niet bekendmaken. De mystery guest let op zaken als gastvrijheid, interieur en exterieur, hygiëne en productkwaliteit en -presentatie

Het vakjurybezoek wordt gedaan door onafhankelijke, deskundige mensen die kennis hebben van de branche. Ook zij bezoeken de deelnemers onaangekondigd, maar maken zich na afloop wel bekend. Het vakjurylid let naast de eerder genoemde punten ook op communicatie en marketing, en geeft feedback en verbeterpunten.

De weging

Op basis van de scores van de mystery guest en de vakjury, wordt de Top 100 berekend. De punten van de mystery guest tellen voor 20 procent mee, de punten van de vakjury voor 80 procent. Iedereen die is bezocht, krijgt de rapporten opgestuurd na het Top 100-event.

Begin oktober krijgt de voorlopige top 5 een aangekondigd bezoek van de hoofdjury. Dit is een uitgebreid bezoek waarbij de ondernemer zijn of haar bedrijf kort presenteert en vragen beantwoordt van de hoofdjuryleden. De hoofdjury geeft aan de hand van het bezoek ook punten. Opgeteld bij de behaalde punten in de voorgaande ronde komt daar de definitieve top 5 uitgerold.


De hoofdjury van de Cafetaria Top 100 2018 bestaat uit: Jos Muller (franchisepartner Human Talent Group), Robbert Jan de Veen (namens Koninklijke Horeca Nederland), Edwin van Es (Bon Appetit, winnaar 2014), Jesper Polman (Eetwinkel Polly, winnaar 2017) en Johan van der Weerd.


Feestelijke avond

De Cafetaria Top 100 2018 wordt bekendgemaakt op 29 oktober tijdens een feestelijke avond, hét leukste teamuitje met collega’s uit de branche. De locatie is nog niet bekend. Naast de Top 100 wordt ook de winnaar van de Publieksprijs, de Ster van het Jaar en de provinciewinnaars bekendgemaakt. Nieuw dit jaar is een prijs voor het beste interieur.

Ook meedoen aan de Cafetaria Top 100 2018? Schrijf je hier in

Reageer op dit artikel