nieuws

Eethuys de Lind wint Cafetaria Top 100 2016-2017

Cafetaria Top 100 187

Eethuys De Lind van Mark en Cindy Verwey in Oisterwijk is uitgeroepen tot winnaar van de Cafetaria Top 100 2016-2017. Dat gebeurde tijdens het feestelijke finale-event in Studio 21 in Hilversum. ‘Een zaak waar alles klopt’, aldus de jury.

Eethuys de Lind wint Cafetaria Top 100 2016-2017
Beeld: Koos Groenewold

De winst werd vorig jaar al door de jury aangekondigd: ‘Nog zo’n jaar en deze zaak stoot echt door.’ En inderdaad, dit jaar is Eethuys de Lind de onbetwiste nummer één van de Cafetaria Top 100.

Enorme aantrekkingskracht

Het bedrijf heeft een enorme aantrekkingskracht, zo merkt de jury op. Eethuys de Lind is gelegen aan een park met bomen, op het kruispunt van alle toegangswegen en het terras nodigt echt uit om te gaan zitten. De zaak heeft een warme inrichting en aan alles is te zien dat Mark en Cindy Verwey veel aandacht besteden aan details. De jonge ondernemers begrijpen volgens de jury hoe de cafetaria van de toekomst eruit moet zien

Dat geldt ook voor de snacks en gerechten. ‘We bieden een uitgebreid menu met maaltijdsalades, ijscoupes, borrelhapjes’, vertelt Mark Verwey. ‘Er staan ook vijftien speciaalbieren op de kaart. De friet is vers, het vlees komt van de lokale slager en spareribs en stoofvlees worden zelf gegaard. Carpaccio wordt zelf gesneden en het ijs traditoneel gedraaid.’

Totaalplaatje is top

De aandacht voor de gerechten is bij de jury zeker niet onopgemerkt gebleven. ‘Ik was verrast door de verse friet en de presentatie’, aldus een jurylid. ‘Het gerecht werd op een bourgondisch houten plankje met garnituur geserveerd, leuk en origineel. Het totaalplaatje ziet er top uit.’

Toekomstplannen

De jury noemt Eethuys de Lind ‘een zaak waar alles klopt’, maar Mark en Cindy maken ook voortdurend plannen om het nog beter te maken. Over vijf jaar zijn ze misschien wel eigenaar van het pand, vertelt Mark. ‘Wellicht gaan we uitbouwen naar achteren, om zo meer zitplaatsen te creëren. Maar dat is geen must. Een binnenspeeltuin zou ook mooi zijn.’

Bekijk hier het juryrapport van Eethuys de Lind…

Bekijk hier de complete ranglijst Cafetaria Top 100 2016-2017…

Reageer op dit artikel