nieuws

Cafetaria Top 100 2016-2017: Een omweg waard…

Cafetaria Top 100 46

Een aantal cafetaria’s viel dit jaar net buiten Top 100. Ze kregen wel een bezoek van de vakjury, en die oordeelde dat ze zeker wel een omweg waard zijn.

Cafetaria Top 100 2016-2017: Een omweg waard…

Plaza de Komeet, Uden
Plazadekomeet.nl
Zowel interieur als exterieur van De Komeet is oké. De gastvrijheid is top: de medewerkster
verstaat haar vak en weet hoe ze met gasten moet omgaan. Zij zorgde met name voor de
positieve indruk die deze cafetaria achterliet.

Verhage Muziekplein – Barendrecht
Verhage.nu
Dit is een keurige zaak, die smaakvol is ingericht. De cafetaria toonde wat achterstallig onderhoud,
maar er wordt wel gastvrij gehandeld. Leuke huiselijke accessoires. Mooie houten, nostalgische stoelen met een prima zitcomfort.

Cafetaria ’t Huus 2.0 // Shake-inn – Veenendaal
Snackbarbaar.nl/veenendaal/t-huus-cafetaria
De combinatie Shake-Inn/cafetaria is opvallend. Het ijs- en milkshakeconcept versterkt de omzet van de cafetaria en is mooi om te zien. De indeling is knus. De speelhoek is een pluspunt. Aan het interieur is zorg besteed, maar het zitgedeelte is nog vrij kaal.

Cafetaria de Pollepel – Katwijk
Pollepelkatwijk.nl
Met een zeer vriendelijke en hartelijke groet wordt het jurylid ontvangen. En tijdens het verblijf
valt op dat meneer dat bij elke bezoeker op exact dezelfde manier doet. Een natuurlijk soort gastvrijheid dat je ‘in je moet hebben’, en dat niet aan te leren is. Klein minpuntje: de vloer is niet helemaal schoon tijdens het jurybezoek.

Cafetaria Brobbel – Harskamp
Cafetariabrobbel.nl
Stopkracht is niet optimaal. Het café aan de voorkant staat goed aangegeven, maar je moet het hoekje om, wil je zien dat er ook een cafetaria bij zit. Hygiëne is goed, toiletten (die in het café zitten) zijn schoon, net als de tafels en stoelen. Mooi breed productasssortiment voor een kleine cafetaria, de basis is goed. Lekkere frites.

Wip-in – Callantsoog
Wip-in.com
Super mooie cafetaria, maar door de enorme drukte zou er meer aandacht moeten zijn voor het schoonhouden van de zaak en het terras. Buiten staan picknickbanken met parasols, dat ziet er netjes uit. Op de foto ondernemers Jorgen & Iris Ruhl.

Eetwinkel ’t Hoekje – Ouddorp
Cafetariathoekje.nl
Kleine cafetaria met een groot en mooi terras aan de voorkant. De buitenkant ziet er goed en
uitnodigend uit, binnen is er een afhaalgedeelte en een apart zitgedeelte. Bediening is vriendelijk
en correct. Klein aandachtspuntje: de tafel was niet helemaal schoon.

Verhage Hamershof – Leusden
Verhage.nu
Interieur en exterieur zien er keurig en uitnodigend uit. Het is een Verhage-zaak, maar de eigenaar heeft wel voor een persoonlijke tintje gezorgd in het interieur. Puntje van aandacht. Op het moment van binnenkomst van het jurylid zaten twee medewerkers buiten. Het duurde een paar minuten voordat één van de medewerkers naar binnenkwam om de bestelling op te nemen. Verder mankeerde er helemaal niets aan de gastvrijheid.

Cafetaria Brasserie Family – Lisse
Lisse.family.nl
Een zeer net en smaakvol bedrijf. Goed gebakken friet, goede kroket. Puntjes van aandacht: één van de medewerkers komt een beetje ongeïnteresseerd over: het jurylid werd niet
begroet bij binnenkomst, bij de verkoop werden geen vragen gesteld en er was weinig interesse
voor de klant.

Snackpoint Leek – Leek
Snackpoint.nl/vestigingen/leek
Het interieur is erg mooi, je ziet dat het net nieuw is. De buitenkant was echter niet meer nieuw. Hier kun je nog veel aan doen, zodat mensen sneller binnenkomen. De medewerkster was aardig en ze kwam de bestelling opnemen aan de tafel. Er kan iets meer gedaan worden aan bijverkoop.

Snackpoint ’t Trefpunt – Zwartemeer
Snackpoint-trefpunt.nl/foodticket
Een eenvoudige cafetaria die er wel heel verzorgd bij ligt. Prima geholpen. Alleen is het allemaal
oppervlakkig en wordt niet alles uit de kast gehaald. Er is meer uit dit bedrijf te halen.

Vreugdenhil – Gouda
Cafetariavreugdenhil.nl
Het interieur is verzorgd en netjes, maar wel druk. Er zijn geen zitplaatsen, wel staan er vier krukken bij de muur waar een lange bar aan is bevestigd. Echter, die krukken zijn veel te laag, waardoor je staand dient te eten. Zeer vriendelijke en gastvrije medewerkster.

Snackbar De Bakkerij – Buren
De steigerhouten meubels zien er top uit. De cafetaria ziet er netjes en strak uit. De aanwezige
werknemer begroette ons niet en stopte niet met zijn werkzaamheden (ijsmachine schoonmaken). Later werden we geholpen door een zeer aangename gastvrouw. Supervriendelijk, deed goed aan bijverkoop. Daarnaast sprak ze vloeiend Duits met de gasten.

Cafetaria Litjes – ’s-Heerenberg
Cafetarialitjes.nl
Cafetaria Litjes is al meer dan 30 jaar een begrip in ’s-Heerenberg. De cafetaria beschikt binnen
over 35 zitplaatsen en buiten op het terras zijn er nog eens 50. Qua sfeer past deze zaak tussen de standaardcafetaria’s, maar passend binnen de sfeer van het dorp en het pand.

AnyTyme snack & dine – Zwolle
Anytyme.nl
Mooie ruime cafetaria. De vriendelijke jonge man stond alleen maar had toch een vriendelijk
woord over voor zijn gasten. Friet was knapperig en lekker, het werd naar behoren geserveerd.
Aandachtspuntje: de vloer was niet helemaal schoon terwijl het een droge warme dag was.

Verhage s’-Gravenland – Capelle
Verhage.nu
Het zitgedeelte is gezellig ingericht, alleen het countergedeelte is niet zo uitnodigend. De tafeltjes en een stoepbord buiten zijn wat rommelig opgesteld. Kritiekpuntje: bij binnenkomst waren twee medewerkers druk met werkzaamheden die ze eerst afmaakten alvorens de klant te helpen.

Cafetaria De Boslaan – Emmen
Deboslaan.nl
Bij aankomst stond er een bord en een ijsco buiten. Toch kreeg je de indruk dat de zaak gesloten was, omdat het van buitenaf erg donker lijkt en er geen deuren open stonden. De cafetaria voldeed aan de standaard service-eisen en had voldoende gastvrijheid. Tip: probeer losse spullen of verpakkingen (bakjes, tasjes en cupjes) netjes op te bergen.

Plaza Gennep – Gennep
Plazagennep.nl
Buiten zijn de tafels en stoelen niet aangeschoven en dat maakt een rommelige indruk. Speeltuin buiten is mooi en het interieur is netjes en oké. Goede, duidelijke uitingen voor specials en aanbiedingen. Het is duidelijk dat hieraan veel aandacht is geschonken.

AnyTyme – Raalte
Anytyme.nl
Buitenaanzicht en binnen is wat rommelig. Er stond veel onkruid bij ingang van de cafetaria. De speelplek voor de kinderen, het terras en het meubilair waren netjes. De friet was lekker en de gastvrijheid in orde.

Kwalitaria Stadhuisplein – 
Stadhuisplein.kwalitaria.nl
De locatie is in een winkelcentrum. De zaak heeft een goede uitstraling met terras, maar dat kan wel iets opgefrist worden. Ondanks de drukte wordt de zaak goed schoon gehouden. De uitgeserveerde borden zijn goed opgemaakt met verse rauwkost ed.

Kwalitaria De Dirigent – Almere
Kwalitaria-dedirigent.nl
Het is jammer dat er geen lijn in het meubilair zit. Het is wat oud en nieuw door elkaar, daardoor oogt het wat rommelig. De counter ziet er wel goed uit. De medewerkers zien er goed verzorgd uit. De kleding oogt ook fris en er wordt hard gewerkt. Het jurylid kreeg de verkeerde smaak shake en er werd niet doorgevraagd bij het bestellen van een kroket (saus of iets dergelijks).

 

Bekijk hier de complete ranglijst Cafetaria Top 100 2016-2017…

Reageer op dit artikel