nieuws

5 toppers over de dagen na de Cafetaria Top 100

Cafetaria Top 100 1

Na het feest in Hilversum afgelopen maandag, konden de cafetaria’s in de Top 100 hun borst natmaken voor wat er allemaal op ze af ging komen. Hoe hebben ze de afgelopen dagen beleefd? We vroegen het aan de top 5.

5 toppers over de dagen na de Cafetaria Top 100
Het brons was voor Eetwinkel Polly uit Bemmel, dat daarmee ook Provinciewinnaar van Gelderland is.

‘Platgebeld door de media’

Mark Verwey, Eethuys de Lind (nummer 1 en Provinciewinnaar Noord-Brabant)
‘Al drie dagen leven we in een roes, niet normaal. Rammetje vol. We worden platgebeld door de media: 3FM, Qmusic, SBS6, Omroep Max en ga zo maar door. Al die aandacht is goed voor ons, maar ook voor de branche. We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor het imago, en door dat soort dingen krijg je een positieve wending. Die grote studio in Hilversum waar de uitreiking was, Erik van Muiswinkel als presentator en al die publiciteit; dat zorgt er gewoon voor dat we serieus genomen worden.’

‘Shirts laten drukken met nummer 2’

Jeffrey Reedijk, Verhage Zwijndrecht-Walburg (nummer 2 en Provinciewinnaar Zuid-Holland)
‘Na de bekendmaking in Hilversum zijn we nog even doorgegaan met feesten. Rond een uurtje of zes waren we thuis. Op dit moment is het niet extra druk, maar dat verwachten we later. Mensen gaan toch eerst naar de nummer 1. Maar van de vaste gasten krijgen we bloemen en felicitaties, dat is hartstikke leuk. De bekers staan ook vol in het zicht en we hebben shirts laten drukken waarop staat dat we nummer 2 zijn.’

‘Echt een gekkenhuis’

Rob Polman, Eetwinkel Polly
(nummer 3 en Provinciewinnaar Gelderland)

‘Gisteren en eergisteren was het topdrukte. Natuurlijk komen de mensen uit de omgeving je feliciteren, maar ze kwamen ook uit Deventer, Nijmegen en zelfs Friesland. Echt een gekkenhuis. Ook collega-cafetariahouders komen even spieken hoe wij het doen. Dat is wel leuk. Maar reuring maken, daar zijn we altijd al goed in geweest. Nu gaat het erom dat we die mensen vasthouden.’

‘Gelijk een paar acties’

Bjorn van Oss, De Hollandsche Tuyn (nummer 4, hoogste nieuwe binnenkomer)
‘Heel veel positieve reacties ontvangen, ook van leveranciers. We hebben er gelijk een paar acties aan vastgeknoopt. We hebben de hele week spareribs met friet en saus voor € 7,50, een lunchaanbieding met een wrap, een mini-broodje, broodje bitterbal en een dagsoepje voor € 7,50 en om het nog verder te vieren een bakje koffie met een petit four voor € 1,95. Buiten staat een piaggio met daarop het nieuws dat we vierde zijn geworden en boven aan het balkon hangt een grote banner met een foto van ons.’

hollandsche tuyn

De Hollandsche Tuyn laat iedere voorbijganger weten dat ze als vierde zijn geëindigd.

‘Alleen maar positiviteit’

Jeroen Andernack, ’t Wapen van Stellendam (nummer 5)
‘Het is herfstvakantie en dan is het altijd druk, dus het is moeilijk te meten wat nu het effect is van onze nummer 5-positie. Maar we hebben in Hellevoetsluis, tien kilometer verderop, een groot LED-bord neer laten zetten en ook op de afslag van de snelweg. Daar staat op dat we vijfde van Nederland zijn. Volgende week organiseren we ter gelegenheid van die prestatie een kinderverwendag met onder andere gratis patat en een springkussen. En we gaan nog een snackactie bedenken die we in de krant zetten. Dus alleen maar positiviteit, en voor ons een stimulans om het volgend jaar nog beter te doen.’

 

Meedoen aan de Cafetaria Top 100 2017-2018?

Omdat er veelvuldig naar gevraagd is, heeft Snackkoerier voor de Cafetaria Top 100 2017-2018 alvast een voorinschrijving geopend.
Klik hier om er voor te zorgen dat je er volgend jaar -ook weer- bij bent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels