nieuws

Parel van het Jaar: ‘Ze denkt als een ondernemer’

Cafetaria Top 100

Susan van der Weijden-Corper is maandag 12 oktober 2015 gekroond tot Parel van het Jaar. Deze prijs hoort bij de Cafetaria Top 100 en gaat elk jaar naar een medewerker die uitblinkt in het vak. Van der Weijden werkt bij Wip-in in Callantsoog, nummer 90 in de ranglijst.

Parel van het Jaar: ‘Ze denkt als een ondernemer’
Susan van der Weijden, gekoesterd door haar werkgevers.

Jorgen Ruhl, ondernemer van Wip-In in Callantsoog, nomineerde ‘zijn’ Susan van der Weijden-Corper omdat ze samen met haar college Stephanie Riteco denkt als een ondernemer. ‘Beide dames denken echt met ons mee. Ze dragen leuke ideeën aan. Motiveren het team. Ze denken echt met Iris en mij mee.’

Susan (37) zelf wist niets af van de nominatie en kon haar emoties op het podium nauwelijks de baas. ‘Ik was echt verbaast. Dit gaat over mij dacht ik. En dan sta je ineens op dat podium!’

Tien jaar geleden begon ze bij Wip-In in Callantsoog. ‘Het is een ontzettend leuk vak. Ik wil de gast elke dag de beste kwaliteit geven, met een glimlach. Het valt me nooit zwaar. Stephanie en ik sturen het bedrijf samen met de eigenaren aan. We krijgen veel vrijheid en er wordt geluisterd naar onze inbreng. En als het een keer heel druk is geweest, staat er een bloemetje voor ons klaar. Er is altijd waardering. En dat zit hem vaak in kleine dingen. Een schouderklopje, een kleine attentie. Stephanie en ik werken er allebei al tien jaar. Dat zegt denk ik genoeg.’

Jorgen Ruhl motiveert en stimuleert zijn team (in de zomer fors groter dan in de winter) met complimentjes. Maar ook met een extra beloning. ‘Om de gemiddelde besteding omhoog te tillen, wilden we aan bijverkoop doen’, zegt Susan. ‘Iedereen kreeg een training, maar daar blijft het dan bij Ruhl niet bij. Per procent die we omhoog klommen, deed hij 25 euro in een pot. Aan het einde van de periode ging deze pot naar het personeel.’

Reageer op dit artikel