nieuws

Glitters, veren en applaus bij de Cafetaria Top 100

Cafetaria Top 100

Er klinkt opgewonden gepraat. Want wie wordt de winnaar van de Snackkoerier Cafetaria Top 100? Als alle 650 gasten maandagavond een stoel hebben gevonden in de Hilversumse Studio 21, gaat het rode doek op.

Glitters, veren en applaus bij de Cafetaria Top 100

Mannen met bolhoedjes en dames in korte jurkjes met glitters en veren komen ten tonele. Presentator Robbert Besselaar en Eric Schuurman, chefredacteur van de Snackkoerier, openen vervolgens officieel de avond.  ‘Het gebeurt niet vaak dat ik in een zaal zit met alleen maar winnaars’, aldus Schuurman.

Spanning

Naarmate de avond vordert, stijgt de spanning wie de nieuwe lijstaanvoerder van de Cafetaria Top 100 wordt. Als aan het einde van de avond de twee potentiële winnaars op het podium staan, houdt menigeen de adem in. Links staat Kwalitaria Lekkerrr uit Amersfoort, rechts Alida’s Smulpaleis uit Roden. De jury is bondig in haar oordeel over Kwalitaria Lekkerrr: ‘Deze zaak doet het als nieuwkomer meer dan perfect’. Maar het is het team van Alida’s Smulpaleis dat in juichen uitbarst. Eethuys de Lind uit Oisterwijk, waar alle plateaus op porselein worden geserveerd, eindigt op nummer drie in de Top 100.

Awards

Maar voordat het zover is, zijn er eerst nog borrels en snacks, is er dans en muziek en worden andere awards uitgereikt. Alida’s Smulpaleis mag zich niet alleen aanvoerder van de lijst noemen, het team uit Drenthe krijgt ook de Publieksprijs. In totaal brachten 10.0000 mensen hun stem uit op hun favoriete cafetaria. Alida’s Smulpaleis wist 1653 van de stemmen binnen te slepen. De Van Geloven Imago Award, dat staat voor goed ondernemerschap in de fastfoodservice wordt uitgereikt aan ‘t Oude Raedthuys in Cothen. ‘Kwaliteit staat daar hoog in het vaandel’. Jos Muller, projectmanager bij SVO Fastserviceopleidingen heeft de eer om de SVO Fastservice opleidingen award uit te reiken. ‘Een bedrijf met passie voor de medewerkers’. Plaza ‘t Kruuspunt in Ameland mag dat compliment in haar zak steken. Luid gejuich stijgt op achterin de zaal als de Beste Kleine Cafetaria bekend wordt gemaakt. Het team van Eetwinkel Polly uit Ballum neemt enthousiast de award in ontvangst. Last but not least, is de Parel van het Jaar, oftewel een medewerker die uitblinkt in het vak. Susan van der Weijden-Corper van Wip-in in Callantsoog wist niets af van de nominatie en kan haar emoties op het podium nauwelijks de baas. ‘Wat betekent het werk voor jou?, wordt haar gevraagd. ‘Alles’, antwoordt ze met een lach.

Reageer op dit artikel