nieuws

Cafetaria Top 100 2015: van de jury

Cafetaria Top 100

Elk bedrijf dat zich inschrijft voor de Cafetaria Top 100 kreeg in de eerste ronde bezoek van een professionele mysteryshopper. Deze opgeleide juryleden worden geleverd via het bedrijf Mistery Review in Hilversum. Een bekend en erkend bureau, met een grote staat van dienst als het gaat om anonieme jurering in veel verschillende branches. De beste 120 gaan door naar de volgende ronde, waarbij een bezoek volgt van een vooraf aangekondigde vakjury.

Cafetaria Top 100 2015: van de jury

Waar let de jury op?

In alle gevallen let de jury op deze zaken: staat van interieur en exterieur (lees: stopkracht), onderhoudsniveau van de zaak, netheid, hygiëne, productvoering, kwaliteit en staat van de olie, staat van de keuken, vitrine en de bakwand, uitstraling personeel, bedrijfskleding, huisstijl en de manier waarop de betreffende cafetaria communiceert met haar achterban: de klanten. Denk daarbij aan het praatje in de zaak, maar ook aan de website en wel of niet goed vertegenwoordigd zijn op social media. De vakkury let daarnaast ook nog op zaken als personeelsomgang, bedrijfsvoering en milieubeleid. In het eindoordeel telt de mysteryvisit mee voor 40 procent en het oordeel van de vakjury voor 60 procent.

Onaangekondigd

Wie doordringt tot de Top 100 heeft een topbedrijf. De Top 10 is van nog grotere klasse. De Top 3 bestaat uit zaken uit de buitencategorie. De vakjury bezocht dit jaar voor de definitieve samenstelling van de Top 3 deze drie bedrijven zelfs nog een laatste keer, aangekondigd. De eigenaar werd onderworpen aan een kritisch interview, de zaak werd voor een laatste maal beoordeeld. Dat resulteerde in de definitieve ranglijst, met Alida’s Smulpaleis als onbetwiste winnaar.

Geen grote missers

In alle Top 100 zaken is het meeste als vanzelfsprekend goed voor elkaar. Hygiëne en bewaartemeparatuur blijven altijd punten van zorg en aandacht, bij iedereen. Echte grote missers kwam de jury nergens tegen. Topzaken onderscheidden zich van de rest doordat tot op detailniveau, binnen en buiten de zaak, alles tot in de puntjes geregeld was.

> Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2015//2016

Reageer op dit artikel