nieuws

Alida’s op 1 in Cafetaria Top 100 2015

Cafetaria Top 100

Alida’s Smulpaleis in Roden is de nummer 1 in de Cafetaria Top 100. De Drentse cafetaria van Alida van Dellen en Jan Willems voert de ranglijst voor 2015/2016 aan. Vorig jaar werd de zaak tweede. De ranglijst is maandag 12 oktober gepresenteerd tijdens een speciaal event in Studio 21 in Hilversum.

Alida’s op 1 in Cafetaria Top 100 2015
Roden 10-09-2015 opdr.nr.: 609 SnackkoerierOndernemersstel Alida's smulpaleisfoto:Jan Willem van Vliet

De jury is al jaren laaiend enthousiast over deze zaak en haar uitbaters. Voor het eerst levert dat de allerhoogste klassering op. De voortdurend aanhoudende topkwaliteit speelde bij de jury zeker een rol in haar eindoordeel.

Maar er was meer. ‘Perfect personeel. Strak in het cafetariapak. Zak heerlijke patat, gepresenteerd in een houten houder. Verrassend en leuk. Binnen en buiten weinig poespas. Overal oogt alles schoon en verzorgd. Het felle geel komt overal in terug, ook in het meubilair. De ramen zijn glanzend schoon en de prullenbakken zijn niet te vol. De balie, vitrine en tafels en stoelen zijn kraakhelder. Alida’s Smulpaleis is een pure cafetaria. Met ongekende kwaliteit en passie. Een onomstreden winnaar.’

Zacht vuurtje

Waar zie je dat nou nog? Zo’n grote, zware stalen pan, de hele dag op een heel zacht vuurtje, gevuld met zelfgedraaide ballen gehakt in jus. Die pan met ballen symboliseert wat Alida’s Smulpaleis is: een smulpaleis zonder gedoe en opsmuk. Een cafetaria zonder tierelantijntjes of toeters en bellen: ‘What you see is what you get.’

Locatie

Jan en Alida liepen midden jaren negentig bijna letterlijk tegen de locatie aan. Het begon ooit met een ouderwetse Spijkstaal snackwagen. Sinds vier jaar kent Alida’s Smulpaleis op dezelfde locatie een vast pand, dat volgend jaar flink op de schop gaat.

> Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2015

Reageer op dit artikel