nieuws

Zestig extra stoelen voor Smulhuis Brunssum

Cafetaria Top 100

Het Smulhuis in Brunssum heeft 60 extra zitplaatsen gekregen in een nieuwe uitbouw aan de cafetaria. ‘We hebben ook een restaurant maar voor de gasten die friet met een snack willen eten hadden we te weinig plaats. In de cafetaria hebben we er maar 18’

Zestig extra stoelen voor Smulhuis Brunssum

Het Smulhuis in Brunssum eindigde in 2009 op nummer 1 in de cafetaria top 100. Het bedrijf van Hans en Jacqueline Bouwmans in Limburg timmert nog altijd aan de weg.

Tien weken lang is er gebouwd aan de uitbouw van ‘t Smulhuis. De zaak krijgt er hierdoor  zestig zitplaatsen bij, los van het restaurant. Chef de cuisine, Lindsey Terwin: ‘De uitbouw vervangt een deel van het oude terras. We zijn in maart begonnen met bouwen en op 11 mei is de serre geopend. De pui kan weggeklapt worden en de vele dakramen kunnen open.’

Bediening

‘Naast de aanbouw is ook het terras vernieuwd. Opnieuw gestraat. nieuwe banken, grote parasols. Nog wel dezelfde stoelen, maar toch een heel andere uitstraling,’ aldus Terwin. Op het terras is nog eens plaats voor 25 gasten.

Het Smulhuis bedient overal ‘niet alleen in het restaurant hoor’ en serveert friet en snacks op borden. ‘Behalve als mensen natuurlijk specifiek een puntzak friet bestellen,’ lacht Terwin.

Bestel app

Naast de vele zitplaatsen bestaat de meerderheid toch uit afhaalbestellingen. Om dit proces te stroomlijnen heeft het Smulhuis een bestel app laten maken door Next to Food. ‘Daar zijn we pas mee begonnen. Nu zitten we ongeveer op zo’n tien bestellingen per dag, maar dat moet nog wel groeien. Al zijn het wel weer tien telefoontjes minder. Betalen kan via Ideal.’

 

Reageer op dit artikel