nieuws

Cafetaria Top 100 2014: eerste onthullingen

Cafetaria Top 100

De Cafetaria Top 100 is een feit. De mystery visits zijn afgerond, de vakjury heeft haar bezoeken afgelegd en ook de hoofdjury heeft de kanshebbers bezocht. We lichten alvast een klein tipje van de sluier op: Noord-Brabant en Zuid-Holland doen het weer goed dit jaar.

Cafetaria Top 100 2014: eerste onthullingen

De Cafetaria Top 100 2014 kent ten opzichte van 2013 liefst 43 nieuwe binnenkomers. Twintig daarvan zijn daadwerkelijk nieuw en doen ook voor de eerste keer mee. 23 deden vorig jaar ook al mee maar haalde, in tegenstelling tot dit jaar dus, de top-100 niet.

Grote provincies scoren

Goed nieuws voor de branche is dat alle provincies vertegenwoordigd zijn. De grotere provincies (op basis van oppervlakte) doen het ’t beste. De meeste cafetaria’s in de lijst komen uit Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. De drie provincies nemen bijna 55 procent van de lijst voor hun rekening.

Uitzonderingen

Opvallend zijn de goede scores van Drenthe en Limburg. Samen zijn ze goed voor ruim 15 procent van het aantal cafetaria’s in de lijst. Noord-Holland laat ’t –zeker gemeten naar grootte- enigszins afweten dit jaar. Drie cafetaria’s dingen dit jaar niet mee om de prijs, dat zijn de meest recente winnaars. Zij mogen genieten van hun status in de Eregalerij: Snacksalon De Schelp uit Roelofarendsveen, Cafetaria Eethuis Van Holst uit Dongen en Preuverie De Toren uit Echt.

Prijzenregen

De volledige Cafetaria Top 100 2014 zal onthuld worden op maandag 27 oktober bij Hart van Holland in Nijkerk. Daar zullen naast de lijst ook diverse categorieprijzen bekendgemaakt worden: de Ad van Geloven Imago Award, Beste Kleine Cafetaria, Fastservice Opleidingen Award, Hoogste Nieuwe Binnenkomer, Snelste Stijger, Provinciewinnaars, Publieksprijs en de Parel van de Fastservice.

Reageer op dit artikel