blog

Cafetaria Top 100-winnaars: geen koekebakkers

Cafetaria Top 100 119

‘Echt!? Nee, je neemt me in de maling. Ga weg man. dit gelóóf je toch niet!?’ Aan de telefoon één van de ondernemers die in ieder geval tot de top-6 behoort van de Cafetaria Top 100.

Cafetaria Top 100-winnaars: geen koekebakkers

Ik bel hem om te vertellen dat de hoofdjury van de Cafetaria Top 100 langskomt en dat ze dus kans maken om tot winnaar te worden uitgeroepen. ‘Ik sta helemaal te trillen man. Ik moet straks nog spits draaien, maar ik kan niet meer nadenken. Ik geef mijn vrouw wel even, want die gaat het ook niet geloven. Het is beter als ze het van jou hoort.’

De volgende op mijn lijstje staat langs het sportveld naar haar dochter te kijken als ik haar bel op haar mobiel. ‘Oh, ik ben zó blij, weet je dat? We hebben best een moeilijke tijd achter de rug. Dat dit nu gebeurt, geeft zó’n goed gevoel. Ik ga meteen mijn man ballen.’

Ik ben er stil van. Als ik na een paar belletjes naar beneden loop om te gaan eten, merk ik dat ik zelfs een brok in mijn keel heb. Het is nogmaals een bevestiging van de passie die horeca-ondernemers hebben voor hun zaak.

Alle deelnemers die zijn doorgedrongen tot de Cafetaria Top 100, hebben daar bericht van gekregen. Ze weten dat ze in de Top 100 staan, alleen nog niet op welke plaats. Dat horen ze op 30 oktober tijdens de bekendmaking in Hilversum. Aan de hand van berichtjes op Facebook wist ik dat de mail was aangekomen. ‘Jeeeejjjj!!! Het is ons gelukt!!!’en ‘Hoera, we zitten er weer bij’. Sommigen krijgen zelfs al aandacht van lokale media.

Het is precies het geval dat we als organisatie nastreven: dat je al een winnaar bent als je de Cafetaria Top 100. Je bent dan niet bepaald een koekebakker. Mooi om te zien hoe trots ondernemers inderdaad zijn. Gelukkig vergeten ze daarbij niet het hele team te bedanken. ‘Alleen door samen zo hard te werken, kun je dit bereiken.’ Kijk, dan ben je inderdaad een winnaar.

Reageer op dit artikel