blog

Ton Vis: ‘Buig negatieve reacties op deelname Cafetaria Top 100 om’

Cafetaria Top 100 58

Cafetaria’s kunnen zich weer inschrijven voor de Top 100. Uiteraard doen wij mee, voor de twaalfde keer. Tijdens de koffie vertel ik aan mijn vrouw en alle medewerkers dat ik de zaak weer heb ingeschreven.

Ton Vis: ‘Buig negatieve reacties op deelname Cafetaria Top 100 om’
Ton Vis

‘Waarom nou?’, vraagt mijn vrouw. ‘Dan moet ik nog meer opletten of alles wel goed loopt dan dat ik nu al doe.’ Mijn zoon: ‘Daar heb je die ouwe weer. Hij moet zo nodig.’ Het meisje achter de counter zegt: ‘Wij hebben de mooiste zaak van Nederland maar we winnen nooit.’

Kortom: de reacties waren nogal negatief. Ik hou daarvan, juist op die negatieve reacties van medewerkers zit ik te wachten. Tegen het meisje achter de counter zeg ik: ‘Doe nóg vriendelijker tegen de gasten en zorg voor nóg meer bijverkoop.’ Ik leg uit dat er een mistery visitor komt die onze zaak onafhankelijk gaat beoordelen op allerlei punten. Mijn zoons kunnen met dat rapport goed zien aan welke punten ze nog moeten werken om de zaak beter te krijgen. Bovendien stel ik alle medewerkers een leuke beloning in het vooruitzicht bij een plaats in de top-10. En, als we bij de beste drie eindigen, houden we een groots personeelsfeest.

Dit motiveert alle medewerkers. Als zij tijdens de voorronde van die Top 100 extra gemotiveerd raken, hoop ik dat die motivatie en inzet nog een paar maanden langer blijft hangen. Dan zijn de klanten meer tevreden, verkopen we meer, ben ik gelukkiger en houden we aan het eind meer over.

Een hoge notering is top, maar het gemotiveerd krijgen van personeel is misschien wel veel belangrijker. Dát is voor mij de waarde van deelname aan de Cafetaria Top 100.

 


top100

Schrijf je hier in voor de Cafetaria Top 100

Reageer op dit artikel