artikel

Cafetaria Top 100 2018 nr. 6: De Dikke Draai, Surhuisterveen

Cafetaria Top 100 1165

Cafetaria Top 100 2018 nr. 6: De Dikke Draai, Surhuisterveen
Foto: Koos Groenewold

Een echte cafetaria in het Friese Surhuisterveen; laagdrempelig, een goede prijs en vlotte service. Én De Dikke Draai behaalt dit jaar een topnotering in de Cafetaria Top 100. Chapeau!

De Dikke Draai heeft een prachtige locatie aan de rand van het dorp aan een drukke doorgaande weg. De cafetaria is onderdeel van een bedrijf dat ook nog een restaurant en een bowlingbaan en zalen binnen de muren heeft.

De zaak is 35 jaar geleden opgezet door de vader van de huidige eigenaren, Binne en zijn zus Yneke Postma. Ook moeder Baukje is nog bij de onderneming betrokken. Het is een prachtig bedrijf, zo oordelen we, tot in de puntjes verzorgd. De jury kan bijna niet geloven dat dit interieur 11 jaar oud is, en de keuken zelfs 35 jaar; je kunt hier van de vloer eten. Ook het werkplezier spat ervan af en als gast voel je je echt welkom.

De-Dikke-Draai-023

Foto: Koos Groenewold

Mensen komen vooral voor stokbroodjes, hamburgers en afhaalmenu’s. Veel van de vleesgerechten zoals schnitzels, cordon bleu’s en satés worden zelf gemaakt met vlees van de lokale slagerij. Bijzonder is dat je er ook gebakken aardappels en warme groenten bij kunt krijgen.

Dit is een familiebedrijf waar Friese nuchterheid, vakmanschap, kwaliteit en plezier op een prachtige manier samenkomen. De familie Postma heeft het goed voor elkaar.

Gedempte Vaart 24
Dedikkedraai.nl

De-Dikke-Draai-066

Foto: Koos Groenewold

Bekijk hier de complete ranglijst

Reageer op dit artikel