artikel

Cafetaria Top 100 2018 nr. 3: Snackpoint Puth, Puth

Cafetaria Top 100 2237

Cafetaria Top 100 2018 nr. 3: Snackpoint Puth, Puth
Roger Gielen met zijn protegés, Lestie Dams (links) en Bente Vallinga. Foto: Koos Groenewold.

Snackpoint Puth is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Cafetaria Top 100 2018 én winnaar van de provincie Limburg. Een geweldige prestatie, zeker gezien het feit dat de zaak nog geen jaar open is. 

A an de buitenkant van de zaak in het Limburgse Puth is al te zien dat dit een cafetaria is van Snackpoint-directeur Roger Gielen en zijn vrouw Marlie Gielen-Paas. De zwarte stenen trap naar de ingang, de luifel, het zitbankje, de bloemen en planten en de voorpui zien er perfect uit.

Natuurlijk staat er ook de kippengrill met de gebraden hanen waar het ondernemerspaar om bekendstaat. Naast Puth hebben ze Snackpoint Susteren en Bunde onder hun hoede.

Foto: Koos Groenewold.

Ook binnen vallen hun signaturen direct in het oog. Natuurlijk is daar de prachtig geëtaleerde en rijkelijk gevulde vitrine. En alles is brandschoon en opgeruimd, zowel voor als achter. Snackpoin Puth is een van de kleinste cafetaria’s van het land. De zaak is nog geen 20 vierkante meter groot. Er is plek voor vier tafeltjes en iets meer dan tien zitplaatsen.

Als hier twintig mensen op een bestelling wachten, staat het bomvol. Dat vraagt om een bijzondere routing tijdens de spits. Wie de bestelling heeft doorgegeven, kan achter plaatsnemen aan een keukentafel. Als het eten klaar is, kan men verder via de achterdeur naar buiten en door een steegje weer naar de straat lopen. Ook het toilet is in het magazijn. Dat is helemaal niet erg als daar alles perfect in orde is. Dan wordt ‘achter’ een extra visitekaartje.

Foto: Koos Groenewold.

Protegés

Maar je kunt de zaak nog zo op orde hebben; het is niets zonder goede mensen. Wat dat betreft hebben Roger en Marlie Gielen goud in handen met twee protegés die in alles hun evenknie zijn. De formuledirecteur kocht de cafetaria eind 2017. Er was nieuwe energie nodig om de zaak uit het slop te trekken. Roger en zijn vrouw kwamen al snel uit bij Bente Vallinga (28) en Lestie Dams (20).

Vallinga was voorheen de eigenaar van Snackpoint Beersdal. Dams begon 4 jaar jaar geleden bij Snackpoint Susteren als weekendhulp. Inmiddels heeft ze de SVO Vakopleiding afgerond. ‘Ik heb ze een uitdaging gegeven’, zegt Roger Gielen. ‘Ik vroeg of ze de nieuwe zaak wilden runnen. Daar hebben ze 1,4 seconden over nagedacht.’

De taakverdeling is duidelijk. Vallinga houdt zich meer bezig met inkoop, Dams ontfermt zich over de medewerkers. Ze hebben vijf parttimers in dienst die precies weten waar ze aan toe zijn. Een lolletje mag, maar er moet moet ook gepresteerd worden. Dams: ‘Alles moet recht staan, geen vingervlekken op de vitrine, knoopjes dicht en vriendelijk zijn tegen de mensen.’

Foto: Koos Groenewold.

Ingepakt

Net zoals ze dat bij de gasten doen, weten Vallinga en Dams de hoofdjury helemaal in te pakken. Ze doen dat zonder een stukje op te voeren. De twee zijn zichzelf en stralen zelfverzekerdheid en plezier uit. Het is razendknap hoe dit team in korte tijd uitstekende resultaten heeft behaald. En dat met openingstijden waar menig collega jaloers op zal zijn: van 16.30 tot 21.30 uur open, op maandag gesloten.

Er wordt wel hard gewerkt; Vallinga en Dams hebben er zelf voor gekozen om zes dagen per week te werken. En vanaf het begin is het druk, met in de spits een rij tot buiten. Inmiddels zijn ze ook begonnen met bezorgen.

Snackpoint Puth is een verrijking voor het dorp. Alles klopt, maar het zijn de bedrijfsleiders die de zaak karakter geven. Nu al topniveau, dat belooft wat voor de toekomst.

Foto: Koos Groenewold

Snackpoint Puth
Kerkweg 77
Puth
Snackpoint.nl

Bekijk hier de complete ranglijst

Reageer op dit artikel