artikel

Cafetaria Top 100 2018 nr. 23: ’t Brabants Eethuys, Alphen

Cafetaria Top 100 362

Cafetaria Top 100 2018 nr. 23: ’t Brabants Eethuys, Alphen

Een prachtige notering voor ’t Brabants Eethuys. Dat is onder meer te danken aan een ondernemer met visie en Brabantse gastvrijheid.

Zou het geheim van de smid zijn dat eigenaar Eddy Couwenberg oud-winnaar Bon Appetit in Rijsbergen op zijn cv heeft staan? Vorig jaar slaagde hij – met zijn partner Loraine – erin om slechts enkele maanden na de opening de Top 100 te halen en nu scoort hij zelfs een (nog) hogere notering. Of speelt de Brabantse gastvrijheid waarover ons vakjurylid het heeft, soms een rol?

Wat het geheim ook is, uit alles blijkt dat hier op hoog niveau wordt ondernomen. ‘De ondernemer denkt over vele dingen na en dat zie je terug. Er is veel aandacht voor efficiënt werken. Mooi voorbeeld zijn de oortjes die de medewerkers in hebben, waardoor alles gestroomlijnd verloopt achter de counter.’
Allesbehalve onbelangrijk: de friet is goed gebakken en erg lekker. ‘De zaak ziet er fraai en opgeruimd uit, en is zeer strak en mooi ingericht.’

Engelbertstraat 2
Brabantseethuys.nl

Reageer op dit artikel