artikel

5 vragen aan Johan van der Weerd, hoofdjurylid Cafetaria Top 100

Cafetaria Top 100 1104

De hoofdjury van de Cafetaria Top 100 verwelkomt Johan van der Weerd als nieuwste lid. De ervaren cafetariakenner verwacht veel van zijn nieuwe rol, die ook weer niet helemaal nieuw is voor hem.

5 vragen aan Johan van der Weerd, hoofdjurylid Cafetaria Top 100
Johan van der Weerd. Foto: Koos Groenewold

Wat is je geschiedenis met de Cafetaria Top 100?
‘Ik ben twee jaar algemeen jurylid geweest en schuif nu door naar de hoofdjury. In Cafetaria Top 100-land ben ik geen onbekende, want in het prille begin ben ik voorzitter geweest van de Cafetaria van het Jaar-verkiezing, de voorloper van de top 100. Dat heb ik een jaartje of 12-13 gedaan. Ik heb  altijd cafetariazaken gehad en ben nog volledig in charge.’

Waarom heb je toegestemd om als hoofdjurylid aan de slag te gaan?
‘Ik zoek altijd uitdagingen, moet er niet aan denken om niets te doen. Daar komt bij dat ik altijd interesse heb gehouden in de sector, ook nu ik zelf geen onderneming meer heb. Ik kom altijd met plezier in cafetaria’s en word vaak positief verrast door het ondernemerschap. Ik ben altijd blij als ik een cafetaria inloop en dat zal straks als lid van de hoofdjury niet anders zijn.’


‘De Cafetaria Top 100 vind ik ook goed voor het imago van de sector’


Wat verwacht je van je nieuwe rol?
‘Veel. Ik hoop een zinvolle bijdrage te kunnen leveren binnen de groep van hoofdjuryleden. Personeelsmanagement en klantvriendelijkheid zijn sleutelbegrippen bij
succesvolle cafetaria’s. Daar ga ik extra goed op letten.’

Wat breng jij als ervaren cafetariaman in de hoofdjury in?
‘De trends buitelen over elkaar heen en elke keer springt een cafetariahouder daarop in. Maar vergeet niet dat de constante lijn veel belangrijker is. Trends brengen forse investeringen met zich mee en dragen dan vaak ook niet bij aan een goed bedrijfsresultaat. Prima hoor al die trends, maar ik kijk graag naar de langetermijnvisie. Want met een langetermijnvisie kun je geld verdienen.’

Hoe belangrijk is de Cafetaria Top 100 voor de branche?
‘Heel belangrijk. Competitie is altijd goed, zeker als het in wedstrijdverband is. Ondernemers leren van elkaar en kunnen daarmee hun voordeel doen. De Cafetaria Top 100 vind ik ook goed voor het imago van de sector, al is de sector al zeer volwassen en krijgen we nog vaak ten onrechte een negatief stempel.’

Ook meedoen aan de Cafetaria Top 100? Ga naar cafetariatop100.nl/ inschrijven

Hoofdjury Cafetaria Top 100

De hoofdjury van de Cafetaria Top 100 2018 is als volgt samengesteld: Jos Muller (franchisepartner Human Talent Group), Robbert Jan de Veen (namens Koninklijke Horeca Nederland), Edwin van Es (Bon Appetit, winnaar 2014), Jesper Polman (Eetwinkel Polly, winnaar 2017) en Johan van der Weerd, onder meer initiatiefnemer van de Lekkerste Wedstrijden.

>> Lees hier over Jesper Polman van Eetwinkel Polly in Bemmel, die dit jaar ook in de hoofdjury van de Cafetaria Top 100 plaatsneemt.

Reageer op dit artikel