artikel

Cafetaria Top 100 2015-2016 nummer 5: Kwalitaria XL, Best

Cafetaria Top 100

Bij Kwalitaria XL leveren ze een prestatie van formaat, want het valt niet mee om een toppositie te handhaven, laat staan te verbeteren. Jos van Alphen en zijn team lukt het opnieuw. Want deze rasondernemer heeft al wat successen op zijn naam staan.

Cafetaria Top 100 2015-2016 nummer 5: Kwalitaria XL, Best

Zo won hij in 2007 de Cafetaria Top 100 met Eetplezier De Bestse Snackbar, de vorige naam van de zaak. In 2012 werd het bedrijf omgebouwd tot Kwalitaria, en de toevoeging XL staat sindsdien symbool voor het fastservicerestaurant van de toekomst.

Geen loze belofte, zo blijkt wel uit de klasseringen op deze lijst en de enorme groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Bij Kwalitaria XL voelt de gast zich echt welkom, zo was ook de prettige ervaring van het jurylid. Een hartelijke begroeting en een vriendelijke glimlach zetten de toon. Ook het professioneel opnemen van de bestelling aan tafel is een pluspunt. Een extra service ten opzichte van bestellen aan de counter. Het geeft het gevoel en de beleving dat je uit eten bent.

De presentatie van de producten is boven verwachting. Frietjes in een aardewerken schaaltje in plaats van een plastic bakje, bestek en een vrolijk servetje. Dat oogt veel luxer. Ook de saladebar biedt meerwaarde. Met een eigen frietlijn heeft Van Alphen opnieuw iets innovatiefs in handen. Achter de cafetaria is een frietfabriek gevestigd waar aardappelen worden geschild, gepit, gesneden en voorgebakken. Het resultaat, de vers bereide friet, geeft een authentieke aardappelsmaak. De frituurolie is door het bedrijf zelf samengesteld en voldoet aan de richtlijn verantwoord frituren. De olie wordt dagelijks ververst. In het uitgebreide assortiment zijn friet met schil, kipnuggets en een hoogwaardige vegetarische hamburger opgenomen.

Kwalitaria XL

Nieuwstraat 55-57
5683 KB Best
www.best.kwalitaria.nl

Reageer op dit artikel