artikel

Cafetaria Top 100 2015-2016 nummer 2: Kwalitaria Lekkerrr, Amersfoort

Cafetaria Top 100

Deze zaak is prima gesitueerd middenin een drukbezocht winkelcentrum. Dan ligt een groot aantal dagelijkse gasten dus eigenlijk voor het oprapen. Maar dan moet je toch wel heel goede spullen aanbieden. Want anders loopt diezelfde gast je gewoon voorbij, richting de concurrent. Edith en Peter de Rijk begrijpen dat. Met ‘Lekkerrr’ zijn zij Kwalitaria en Delifrance onder één dak. En ijssalon. Een topzaak.

Cafetaria Top 100 2015-2016 nummer 2: Kwalitaria Lekkerrr, Amersfoort
15-09 AMERSFORT, KWALIATARIA LEKERRR.(BESTEMD VOOR DE SNACKKOERIER)

Net als alle andere deelnemers aan de Cafetaria Top 100 onderging ook dit bedrijf in Amersfoort alle jurytrajecten van begin tot eind. Wie aan de finish van die rit dan nieuw binnenkomt op de tweede plek, moet iets bijzonders hebben. Edith en Peter de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr maken het helemaal waar.

Ook op deze ‘gewone’ dinsdagmiddag, de middag waarop de vakjury deze zaak bezoekt, is het bij Lekkerrr hartstikke druk. Tientallen gasten druppelen de zaak binnen en nemen iets van de kaart. Het keurige personeel, waaronder een dochter en schoonzoon van Peter, neemt voor iedereen de tijd. Achter de schermen lijkt van druk, laat staan van stress, geen enkele sprake. Als dat al zo is, dan houdt de crew dat voor de buitenwacht keurig verborgen.

Creatief

Het is een plezier om met dit ondernemersstel te spreken. Het werkplezier straalt van beiden af. In deze zaak is de dame van de cijfertjes. Peter noemt zichzelf het creatieve brein. Dat is ook wat Peter uitstraalt. Al sinds 2008 is deze zaak van dit echtpaar. In 2012 werd er flink verbouwd en vergroot. Een jaar later gingen de ondernemers in zee met franchiseorganisatie FFC en kwam er
behalve Kwalitaria ook Delifrance op de deur. Omzettechnisch een prima stap, zo oordeelt de jury. Maar voor de hoogste notering in deze ranglijst dus net niet genoeg.

Apparaat

Bij een eerder urybezoek krijgt het jurylid een apparaat mee, dat aangeeft wanneer hij zijn bestelling kan afhalen. Prima. Het jurylid wordt netjes geholpen, maar is niet verrast in positieve zin. De frietjes zijn overigens lekker, niets mis mee. Zowel het exterieur als het interieur van Lekkerrr ziet er keurig, nieuw en modern uit. Er hangt een warme en gezellige sfeer, niet alleen door de moderne accenten, maar ook door de mooie bloemen. Zowel in het restaurantgedeelte van Delifrance als in het cafetariagedeelte staan speeltoestellen voor kinderen.De jury constateert dat de medewerkers op een hygiënische manier werken. Wat de jury ook opvalt: het toilet van Lekkerrr, vaak een ondergeschoven kindje, ziet er net als de rest van het interieur modern en nieuw uit.

De jury is bondig in haar oordeel: deze zaak doet het als nieuwkomer meer dan perfect. Werkelijk alles deugt. Niet lang over praten: top.

Kwalitaria Lekkerrr
Laan van Emiclaer 3
3823 EG Amersfoort
www.lekkerr.kwalitaria.nl

Reageer op dit artikel