artikel

Cafetaria Top 100 2014 nummer 6: Kwalitaria ’t Centrum, Oostvoorne

Cafetaria Top 100

Kwalitaria ’t Centrum in Oostvoorne kwam vorig jaar als snelste stijger terecht op plek 30. Dit jaar meldt het familiebedrijf zich zelfs in de top van de lijst. ‘De service is excellent en de productbehandeling zorgvuldig en netjes.

Cafetaria Top 100 2014 nummer 6: Kwalitaria ’t Centrum, Oostvoorne
Foto: Roel Dijkstra

Ton en Tea Vis runnen Kwalitaria 
’t Centrum al sinds jaar en dag en hun zoons Joost en Chris worden langzaam klaargestoomd om de zaak uiteindelijk over te nemen. Joost achter de schermen en Chris, die nu zijn SVO-opleiding niveau 4 aan het doen is, op de vloer. En dat gaat vooralsnog prima, als we de lovende rapporten lezen. Ze zijn dan ook wel gewend aan mystery visits: zowel hoofdkantoor Kwalitaria als shop-in-shop Délifrance verzorgt deze meerdere keren per jaar. Maar, je kunt ook stellen dat ze het gewoon goed voor elkaar hebben. Dat begint al bij de eerste indruk. Voor de zaak staan banners, stoepborden en een fraaie terrasomheining. Eenmaal binnen vallen de frisse uitstraling en de nette vitrines op. De – deels – open keuken zorgt voor een sfeervolle toevoeging in de zaak.
Een andere toevoeging is het personeel. De mystery visitor was niets minder dan laaiend enthousiast. ‘Bij binnenkomst word ik vrijwel direct aangesproken door een medewerker die me met een glimlach aankijkt.’ Verder: ‘Ze zien er netjes en goed verzorgd uit en de productbehandeling is zorgvuldig en netjes.’ En die producten worden ook met zorg gekozen. Zo serveren ze de verantwoorde Blaarkopburger en is de kip ‘plofvrij’. Deze zaak staat. Ton en Tea werken – gemiddeld – nog zo’n drie dagen in ‘t Centrum en trekken zich geleidelijk terug. Dat kunnen ze met een gerust hart doen op basis van dit rapport. Goed genoeg voor een verdiende zesde plek in de Cafetaria Top 100 2014.

Reageer op dit artikel