artikel

Cafetaria Top 100 2014 nummer 5: Restaria Lunchroom de KomEet, Schijndel

Cafetaria Top 100

Stefan en Katja van Oss zetten hun denderende entree van 2013 door en komen dit jaar de top-5 binnen. De ondernemers en werknemers van de KomEet in Schijndel maken indruk op jury en mystery visitors.

Cafetaria Top 100 2014 nummer 5: Restaria Lunchroom de KomEet, Schijndel

Zoals deze Cafetaria Top 100 bewijst: Noord-Brabant is een ‘cafetariaprovincie’. Schijndel is daarop geen uitzondering. Liefst tien cafetaria’s op 23.000 inwoners. De Kom­Eet van Stefan en Katja van Oss lijkt hier echter geen hinder van te ondervinden.
‘Op zondag staan we met zeventien man personeel in de zaak en staan er flinke rijen’ aldus Stefan van Oss. Gasten uit de wijde omgeving weten hun weg naar De KomEet te vinden en waarderen de cafetaria. Zo ook de jury.
In de editie van 2013 was De KomEet de hoogste nieuwe binnenkomer. Het bedrijf schoot de lijst in op plek zes. Dit jaar zet het die stijging door. Eén plekje, maar wel mooi een notering in de top-5.
De mystery visitor meldt in zijn rapport onder meer: ‘Bij het afruimen van de tafels vraagt de medewerker of het lekker gesmaakt heeft. Deze medewerker krijgt van mij een bonus, omdat hij buiten zijn oprechte vriendelijkheid voor zijn gasten, ook een gehandicapte gast extra aandacht geeft. Hij begeleidt deze man en strooit zout over zijn frites.’ Het type werknemer dat een bedrijf helemaal ‘maakt’.
Een bedrijf dat volgens de hoofdjury absoluut tot de top van de branche behoort. Op een stevig vragenvuur over cijfers, beleid en ondernemerschap heeft Stefan van Oss steevast alle antwoorden paraat. Een enthousiaste ondernemer met een topbedrijf. Benieuwd waar dit eindigt.

Reageer op dit artikel