artikel

Cafetaria Top 100 2014 nummer 1: Bon Appetit, Rijsbergen

Cafetaria Top 100

Na jarenlang tegen het goud te hebben aangeschurkt, is 2014 dan eindelijk het jaar voor Bon Appetit in Rijsbergen. De cafetaria van Edwin en Kim van Es werd zowel door de mystery visitors als door de vak- en hoofdjury unaniem als absolute top beoordeeld. Het levert hen een welverdiende eerste plek op. Kwaliteit en continuïteit worden beloond. ‘Uitbreiding, pizzaoven, broodjes…wij willen het complete plaatje bieden.

Cafetaria Top 100 2014 nummer 1: Bon Appetit, Rijsbergen

Vijfduizend inwoners telt Rijsbergen en het lijkt wel alsof ze met enige regelmaat allemaal in de rij staan bij Bon Appetit. Maar feitelijk komen de gasten uit de wijde omgeving. Het aantal verschillende snacks gaat richting de honderd en per jaar gaat er wekelijks gemiddeld zo’n 1500 kilo friet doorheen. Een goede reden om uit te willen breiden. Want tot mei dit jaar beschikte Bon Appetit over 120 zitplaatsen buiten en 48 binnen. ‘Daar stonden de mensen voor in de rij.’ Na de uitbreiding in mei 2014 (zie kader) naar 108 zitplaatsen stonden de mensen echter nog steeds in de rij.

Het interieur, waar de kleuren roze en zwart in doorklinken, nam Kim van Es voor haar rekening. Edwin van Es lachend: ‘Ik heb me in het nieuwe gedeelte alleen met de toiletten bemoeid.’ Maar die zijn dan ook meer dan een bezoekje waard. De nieuwe handdroger van Dyson…we kunnen het omschrijven, maar u moet zelf maar eens gaan kijken.

Cafetaria Top 100

Waar we blij van worden: zodra je aankomt bij Bon Appetit, is het meteen duidelijk dat je hier met een Cafetaria Top 100-bedrijf te maken hebt. Grote raamstickers vertellen iedere gast of passant dat dit bedrijf –hoog- genoteerd staat in deze lijst. In combinatie met het grote terras en de vlaggen buiten, zou het rommelig kunnen ogen. Maar niets is minder waar. Het jurylid noteert: ‘Stopkracht is het mooie terras, met parasols en afgewerkte gevel. Alles ziet er netjes verzorgd en onderhouden uit.’ Nou, daar kun je mee thuiskomen dachten wij.  Als het jurylid binnen is, wordt het oordeel alleen maar positiever: ‘Binnen kom ik een schone zaak tegen. H et nieuwe zitgedeelte ziet er strak uit, mooie kleuren. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek met mini-bakwand.’

Complete plaatje

Bon Appetit is een enorm bedrijf, met ijssalon, cafetaria, inclusief pizzaoven, broodjescounter, koffiehoek, uitgebreid zitgedeelte en dito terras. ‘Wij willen onze gasten het complete plaatje bieden’ aldus Edwin van Es. ‘Ik ben een emotieverkoper.’ En dat doen ze goed. Maar ook verantwoord. Alle verlichting is LED, afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en omwonenden kunnen hun oude frituurvet bij de cafetaria inleveren.  Daarna verkoopt Bon Appetit fietsroutes voor de omgeving voor €1. Per verkochte route, doneert het bedrijf er €1 bij voor het goede doel.

 

Bon Appetit stond in 2011 op plek 3 en viel in 2012 terug naar plek 5. Het jaar erop steeg de cafetaria van Edwin en Kim van Es naar plek 2. Dit jaar is dan eindelijk de zo gewilde nummer één positie behaald. De gehele provincie Noord-Brabant doet het sowieso goed. Vorig jaar vier bedrijven in de top-10, dit jaar zelfs drie bedrijven in de top-5.

 

 

Vijfduizend inwoners telt Rijsbergen en het lijkt wel alsof ze met enige regelmaat allemaal in de rij staan bij Bon Appetit. Gasten komen uit de wijde omgeving. Het aantal verschillende snacks gaat richting de honderd en het aantal kilo’s friet dat er wekelijks doorheen gaat ligt gemiddeld genomen op liefst vijftienhonderd. Een goede reden om uit te willen breiden. Want tot mei dit jaar beschikte Bon Appetit over 120 zitplaatsen buiten en 48 binnen. ‘Daar stonden de mensen voor in de rij.’ Na de uitbreiding in mei 2014 (zie kader) naar 108 zitplaatsen stonden de mensen echter nog steeds in de rij. Het interieur, waar de kleuren  roze en zwart in doorklinken, nam Kim van Es voor haar rekening. Edwin van Es lachend: ‘Ik heb me in het nieuwe gedeelte alleen met de toiletten bemoeid.’ Maar die zijn dan ook meer dan een bezoekje waard. De nieuwe handdroger van Dyson…we kunnen het omschrijven, maar u moet zelf maar eens gaan kijken.

Cafetaria Top 100

Waar we blij van worden: zodra je aankomt bij Bon Appetit, is het meteen duidelijk dat je hier met een Cafetaria Top 100-bedrijf te maken hebt. Grote raamstickers vertellen iedere gast of passant dat dit bedrijf –hoog- genoteerd staat in deze lijst. In combinatie met het grote terras en de vlaggen buiten, zou het rommelig kunnen ogen. Maar niets is minder waar. Het jurylid noteert: ‘Stopkracht is het mooie terras, met parasols en afgewerkte gevel. Alles ziet er netjes verzorgd en onderhouden uit.’ Nou, daar kun je mee thuiskomen dachten wij.  Als het jurylid binnen is, wordt het oordeel alleen maar positiever: ‘Binnen kom ik een schone zaak tegen. H et nieuwe zitgedeelte ziet er strak uit, mooie kleuren. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek met mini-bakwand.’

Complete plaatje

Bon Appetit is een enorm bedrijf, met ijssalon, cafetaria, inclusief pizzaoven, broodjescounter, koffiehoek, uitgebreid zitgedeelte en dito terras. ‘Wij willen onze gasten het complete plaatje bieden’ aldus Edwin van Es. ‘Ik ben een emotieverkoper.’ En dat doen ze goed. Maar ook verantwoord. Alle verlichting is LED, afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en omwonenden kunnen hun oude frituurvet bij de cafetaria inleveren.  Daarna verkoopt Bon Appetit fietsroutes voor de omgeving voor €1. Per verkochte route, doneert het bedrijf er €1 bij voor het goede doel.

Reageer op dit artikel