artikel

Milo Berlijn: Genieten van het mooiste vak

Cafetaria Top 100

‘Jullie hebben het mooiste vak van de wereld. Elke dag lachen. Elke dag weer feest. Het is zo leuk om de hele dag met mensen bezig te zij! Erger je niet aan hen, maar onthoud de leuke dingen.’ Woorden van Milo Berlijn, dagvoorzitter van de eerste Cafetaria Bootcamp bij Qbtec in Woerden.

Milo Berlijn: Genieten van het mooiste vak

Milo Berlijn was maandag 19 mei dagvoorzitter tijdens de eerste Cafetaria Bootcamp bij Qbtec in Woerden. Hij drukte de aanwezige deelnemers, ondernemers en medewerkers, op het hart vooral te genieten van je vak. ‘Foodservice is het mooiste vak van de wereld. Elke dag is het feest. Elke dag mag je klanten blij maken. Kom dan ’s avonds niet thuis met het verhaal over die ene klootzak, maar onthoud de mooie dingen. De mensen die inspireren, die een glimlach ontlokken. Het gaat om mensen. Niemand komt ’s avonds thuis om aan z’n partner te vertellen hoe schoon de koelkast is, Of hoe lekker hij kroketjes heeft staan bakken.’

Tips van Milo Berlijn:

– Geniet van je werk
– Vier behaalde doelen, hoe klein ook
– Schrijf op voor medewerkers wat er is bereikt (niet alleen in cijfers, maar ook in aantallen, een kleine verbouwing, een nieuwe vitrine, jubilea van personeelsleden)
– Kijk niet alleen naar wat niet goed gaat, maar ook naar wat goed gaat
– Geef complimentjes
– Begroet je collega’s aan het begin van de werkdag, maar ook gasten. Natuurlijk met een glimlach!

Wie is Milo Berlijn?
Vanaf 1996 geeft Milo namens TrainMark trainingen en workshops in gastvrijheid aan het bedrijfsleven. Daarbij gaat hij eerst ‘undercover’ om daarna medewerkers heel direct te kunnen confronteren met – de tekortkomingen in – hun houding en gedrag. Hierdoor heeft hij ook een goed beeld van de gastvrijheid in verschillende branches.

Hij begon zijn carrière zelf in de horeca, in keuken en bediening. Hij maakt de overstap naar Martinair Partyservice, waar hij achtereenvolgens partymanager, projectmanager en assistent hoofd operationele zaken is. Hier doet Milo zijn eerste ervaringen op in de trainingswereld. Hij verzorgt de interne trainingen van medewerkers en uitzendkrachten van Martinair Partyservice.

Reageer op dit artikel