artikel

De Smulhoek in Bergschenhoek Cafetaria van het Jaar 2000

Cafetaria Top 100

Cafetaria De Smulhoek in de Dorpsstraat in Bergschenhoek mag zich ‘Cafetaria van het Jaar 2000’ noemen. Maandag maakte vakblad Snackkoerier de winnaar bekend.

Een bonte stoet voertuigen, een Engelse dubbeldekker gevolgd door auto’s van onder meer McCain, Aviko en Romi, trok maandag langs de drie finalisten in Brunssum, Den Haag en Bergschenhoek om de ‘Cafetaria van het Jaar 2000’ bekend te maken. Met de Achterhoekse fanfareband De Mosterdpotten en het stand up comedy gezelschap Duo Zwetz werd ter plekke een feestje gebouwd met de winnaars, hun personeel en klanten.

De broers Gilbert en Guido Tjia van De Smulhoek in Bergschenhoek namen samen met hun echtgenotes de titel in ontvangst. Hun zaak, waar de jaren vijftig en Elvis centraal staan, mag zich ‘Cafetaria van het Jaar 2000’ noemen. Achtereenvolgens ontvingen zij onder meer een beker, een oorkonde, het juryrapport en een reis naar New York. Tevens kregen zij het erespeldje: deze speld wordt uitsluitend uitgedeeld aan personen die een voorbeeld zijn voor de snackbranche, aldus vakblad Snackkoerier dat het evenement organiseerde.

Billen bloot
De tweede prijs ging naar Nico Koemans van Koemans Snacks in Den Haag; Jacqueline en Hans Boumans van het Smulhuis in Brunssum zijn derde geworden. Beiden ontvingen een oorkonde, een beker, een juryrapport en een reis. Uit handen van IJsfrica-voorzitter Johan van der Weerd kreeg het ondernemerspaar Boumans bovendien de IJsfrica Bokaal, een prijs die wordt uitgereikt aan de zaak met de beste uitstraling.

Hoger plan
Vakkrant Snackkoerier organiseerde de wedstrijd. ‘Met de verkiezing wordt de kwaliteit in vakbekwaamheid en ondernemerschap in de snackbranche onderstreept. Daarmee willen we het vak en de branche naar een nóg hoger plan tillen’, aldus het vakblad.
Om in aanmerking te komen voor de titel moesten cafetaria’s zich inschrijven. Een mystery-guest bezocht alle deelnemers en op basis daarvan vond de eerste selectie plaats. De uiteindelijke finalisten moesten met hun billen bloot: de boekhouding van de afgelopen drie jaar werd doorgespit en de ondernemers werden aan de tand gevoeld over hun ondernemersvisie. De jury bepaalde uiteindelijk dat De Smulhoek de zaakjes het beste voor elkaar had.

Winnaar: De Smulhoek in Bergschenhoek.
 
Koemans Snacks in Den Haag werd tweede. Het Smulhuis in Brunssum kreeg de derde prijs.

Snackkoerier karavaan


Een Engelse dubbeldekker leidde de snackkaravaan.

Duo Zwetz zorgde voor fun

Reageer op dit artikel