nieuws

Winnaar tv-programma Baas BBQ doet mee aan de Lekkerste Wedstrijden

Bedrijfsvoering 509

Winnaar tv-programma Baas BBQ doet mee aan de Lekkerste Wedstrijden
Jelle Hovens (links) en Roland Schneider. Foto: Lyan van Furth / @lvffood

De ene deelnemer staat tijdens de Lekkerste Wedstrijden voor het eerst op een culinair podium, de ander weet al wat het is om een grote prijs te winnen. Dat laatste geldt zeker voor de winnaar van het RTL4-programma Baas BBQ, die tijdens de Horecava twee keer meedoet met de wedstrijden.

Jelle Hovens is in januari 2020 één van de deelnemers aan de Lekkerste Wedstrijden tijdens de Horecava. Hij doet mee met de Lekkerste Hotdog en de Lekkerste Burger. Vorig jaar eindigde hij als derde met zijn Gunpowder Burger. Dat hij talent en vakkennis heeft, bewees hij later dit jaar nog eens toen hij het RTL4-programma Baas BBQ won, samen met Roland Schneider. Beiden werken ze bij Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Jelle – met zijn koksachtergrond – verantwoordelijk voor de catering en Roland als worstenmaker.

Oud-Hollandse smaken

Hovens is dan ook een echte barbecueliefhebber. Wat hij tijdens de Lekkerste Wedstrijden gaat doen, is echter breder dan dat. ‘Ik maak gebruik van de barbecue, maar ik doe meer. Mijn hamburger heet de Hollander, ik ga ook voor oud-Hollandse smaken.’

Dat betekent niet dat het een traditionele burger wordt. ‘Zeker niet. Wat ik erbij serveer, is wel traditioneel. Het meest gedronken bier ter wereld: Heineken. Maar daar ga ik nog wel anders mee doen.’ De jury zal dus niet alleen het bier in het glas proeven. De rest wil hij een verrassing houden.

Het vlees komt in ieder geval uit eigen huis. ‘Sinds korte tijd zijn we van stierenvlees gedeeltelijk overgestapt op koeienvlees. Dat geeft ook een heel mooie smaakbeleving.’

Wilde hotdog

Voor de hotdog heeft hij drie ideeën in zijn hoofd. ‘Uiteenlopende versies, met verschillende soorten vlees. We hebben nota bene een goede worstenmaker in huis. We gaan een beetje de wildkant op. Dat is het mooiste en puurste biologische vlees dat we in Nederland kunnen krijgen. We maken daar een hotdogvariant van, wat gangbaarder.’ Het brood, zowel voor de hamburger als de hotdog. maakt Hovens overigens ook zelf.

Over de Lekkerste Wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2020, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in hal 8. Inschrijven kan tot en met 10 november 2019 op de website van stichting de Lekkerste Wedstrijden. Bij meer dan vijftien inschrijvingen voor een wedstrijd kan een voorronde worden uitgeschreven. Wanneer er na 10 november minder dan 15 aanmelding zijn, is inschrijven mogelijk tot maximaal 15 deelnemers of tot uiterlijk 31 december 2019.

Tijdens de editie van 2020 zijn er elf verschillende wedstrijden waar deelnemers uit kunnen kiezen. Naast onder andere de bekende wedstrijden, zoals het Lekkerste Lunchgerecht en de Lekkerste Burger, is er een nieuwkomer: de Lekkerste Tosti.


Reageer op dit artikel