nieuws

Snackbar De Lekkerbek wacht op verkoop bakwand: ‘Zaak opheffen is niet makkelijk’

Bedrijfsvoering 909

Snackbar De Lekkerbek wacht op verkoop bakwand: ‘Zaak opheffen is niet makkelijk’

Als de bakwand is verkocht, kan de eigenaar van snackbar De Lekkerbek in Lelystad de deur achter zich dichttrekken. Gabor Udvardi heeft de strijd met de gemeente opgegeven en zijn zaak gesloten. ‘Maar ik ben er nog druk mee bezig.’

Udvardi heeft zich neergelegd bij het bedrag van €230.000 dat de gemeente Lelystad hem moet betalen om te vertrekken. Dat bepaalde de kantonrechter begin september, nadat de ondernemer een eerder aanbod van €128.000 euro had geweigerd. De gemeente wil het winkelcentrum slopen voor herontwikkeling, en heeft met de andere ondernemers al overeenstemming bereikt.

Daarmee is er een eind gekomen aan 42 jaar De Lekkerbek in Lelystad. Op 1 januari 2020 moet de ondernemer uit het pand zijn, maar hij heeft de snackbar op 2 november al gesloten.

Veiling apparatuur

Nu zit Udvardi middenin de veiling van zijn apparatuur. Alles wat hij nog niet heeft verkocht, staat op de veilingsite, waaronder een softijsmachine, koelkasten, een vrieskist en een vaatwasser. Maar het grootste apparaat dat Udvardi nog niet kwijt is, is de bakwand. ‘Een gigantisch mooie bakwand, maar op maat gemaakt’, zegt Udvardi. ‘Hij is in topconditie, maar hij moet wel passen in een andere zaak natuurlijk.’

Veel administratie

De sluiting valt de ondernemer zwaar. ‘Het gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik ben ontzettend druk met opruimen. En ik heb veel administratie. Ik moet veel opzeggingen doen; contracten, pensioenen, verzekeringen. Een zaak opheffen is niet zo makkelijk.’

Wat hij in het nieuwe jaar gaat doen, weet Udvardi nog niet. ‘Eerst een maandje niets doen, dan zien we wel weer. Ik denk niet dat het weer de horeca wordt.’

42 jaar De Lekkerbek

De vader van Gabor Udvardi begon snackbar De Lekkerbek bijna 42 jaar geleden. Hij was altijd aanwezig tijdens schoolvakanties en weekenden. ‘Dat is een heel leven. Er zijn maar weinigen die het zo lang volhouden’, zei hij eerder tegen Snackkoerier.

De veiling van snackbar De Lekkerbek loopt tot 14 november 16.00 uur. De spullen kunnen daarna worden opgehaald op 22 november tussen 10.00 en 14.00 uur.


Reageer op dit artikel