nieuws

Goudse ondernemer brengt het beste uit Amerika samen in American Shack

Bedrijfsvoering 1149

Goudse ondernemer brengt het beste uit Amerika samen in American Shack

In het centrum van Gouda is American Shack geopend, een uniek concept van de Goudse ondernemer Rodney Bioch. Alle hardlopers uit de Amerikaanse fastfoodwereld komen hier samen, en de zaak heeft een bijzondere sauzenbar.

American Shack is te vinden aan de Markt 17 in Gouda. Bioch, die de zaak runt samen met zijn dochter Jody en zoon Dion, heeft zich laten inspireren door fastfoodketens in de Verenigde Staten, zoals Five Guys, Chili’s en Shake Shack.

Hardlopers uit de VS

‘Ik ben sinds 2002 ondernemer en heb verschillende bedrijven gehad, waaronder een café, een ijssalon en een cafetaria in Haastrecht’, zegt Bioch. ‘Gaandeweg merkte ik toch dat de cafetaria meer mijn ding is. Wij hebben drie jaar over dit concept gedaan, zijn er een paar keer voor naar Amerika geweest om te zien wat daar gebeurt. Eigenlijk hebben we de hardlopers van alle grote ketens gepakt en deze op onze eigen manier in ons concept verwerkt.’

American Shack

Burgers, hotdogs en ribs

Natuurlijk draait het bij American Shack om de hamburgers: de classic burger, cheeseburger, baconburger en veggie burger. Daarnaast zijn er chickenburgers, chicken wings en strips, hotdogs, spare ribs en pulled pork. Er staan ook vegetarische burgers en pulled veggies op de kaart. Verder zijn er side dishes zoals friet, chili cheese balls, onion rings, sweet corn en coleslaw.

Philly Cheese Steak

Bij American Shack is ook de Philly Steak verkrijgbaar, een typisch Amerikaans broodje dat in Nederland niet echt bekend is. Het is een ovaal broodje met dunne plakjes ribeye, paprika, ui en gesmolten kaas. ‘Echt Amerikaans, en het wordt regelmatig besteld.’ American Shack werkt met verse producten en veel items komen uit eigen keuken, waaronder de spare ribs die in een rookoven worden gegaard.

Naast frisdranken en milkshakes biedt American Shack huisgemaakte limonades, onder meer in de smaken citroen en aardbei. Voor de zoetekauw zijn er ‘sweets’ zoals American cookies, muffins, cheesecake en donuts.

American Shack

De sauzenbar met de nieuwe voetbediende dispensers van Remia.

Bijzondere sauzenbar

Bijzonder in het concept is het sauzenaanbod, waarvoor Bioch samenwerkt met Remia. De fabrikant heeft buiten de counter, vlak naast de ingang, een complete sauzenbar neergezet met drie Foottec dispensers, de voetbediende sauspompen van Remia. Gasten kunnen deze zelf bedienen en hebben de keuze uit negen sauzen, waaronder mayo, ketchup, American Shack saus, knoflook, barbecue, chilisaus en mayotruffel. American Shack is de eerste binnen fastservice met deze voetbediende sausdispeners.

Het is de bedoeling dat er een Coca-Cola Freestyle-automaat naast komt te staan waarmee gasten eindeloos kunnen variëren en mixen met meer dan honderd smaken.


Foto's

Reageer op dit artikel