nieuws

De Haagsche Croquetterij opent in de Foodhallen Den Haag

Bedrijfsvoering 1057

De Haagsche Croquetterij opent in de Foodhallen Den Haag

De Haagsche Croquetterij opent op 1 december een concept-eetsalon in de nieuwe Foodhallen in Den Haag. Eigenaar Tom de Heij presenteert daar zijn producten in de sfeer van de Haagse meesters.

Liefhebbers kunnen bij de eetsalon van De Haagsche Croquetterij ‘all day traditioneel oud-Hollands borrelen, happen en lunchen. Zeven dagen per week’. Er kunnen daarnaast groepsarrangementen, proeverijen, workshops en kook-demo’s worden georganiseerd.

Chef’s table

Eigenaar Tom de Heij is in zijn nopjes met de eetsalon in de Foodhallen, die op 17 oktober opende in winkelcentrum de Haagsche Bluf. ‘Het is een kleine ruimte van 12 vierkante meter, maar ik krijg wel een eigen barretje met een paar krukken. Het is bedoeld als een soort chef’s table van De Haagsche Croquetterij.’

Haagsche Croquetterij.

Tom de Heij, eigenaar van de Haagsche Croquetterij, tijdens een proeverij.

Borrelplanken op schilderspaletten

De Heij biedt in de Foodhallen een aantal borrelplanken aan – met onder meer snacks, Nederlands boeren brokkelkaas, vleeswaren en tafelzuren – geserveerd op schilderspaletten. Zijn groothandel heeft daarbij veel vegetarische en veganistische snacks in het assortiment. ‘Inmiddels hebben we negentien recepten, waarvan elf vegetarisch of veganistisch zijn’, zegt De Heij. De borrelplanken dragen de namen van de Haagse meesters. De concept-eetsalon serveert daarnaast seizoensgerechten, met deze winter onder meer bouillons en een stamppot.

haagsche croquetterij

Haagse meesters

Het thema van de eetsalon is de Haagse kunst- en kookgeschiedenis. ‘Ik gebruik elementen van Haagse schilders als Mauve en Mesdag, die actief waren toen de Haagse Kookschool werd opgericht, in de 19e eeuw. Onze onze recepturen zijn ook gebaseerd op de Haagse Kookschool. Er komt een groot schilderij te hangen van één van de Haagse meesters, nageschilderd door Janneke van Rossen. We hebben originele kookboeken van de Haagse kookschool die we in een vitrine zetten. Die zijn 120 jaar oud.’

Groothandel in de regio

De Haagsche Croquetterij is vier jaar geleden opgericht door Tom de Heij en fungeert als groothandel voor de regio Den Haag. Het assortiment bestaat uit verschillende snacks van eigen receptuur. De Heij levert inmiddels aan zo’n tweehonderd restaurants, hotels en detaillisten.


Reageer op dit artikel