nieuws

Vierde Febo Drive geopend

Bedrijfsvoering 546

Febo heeft de vierde vestiging met drive-thru geopend, in Alkmaar. Het concept heeft zich inmiddels bewezen, zegt directeur Dennis de Borst, die voor volgend jaar zelfs een verdubbeling van het aantal vestigingen aankondigt.

Vierde Febo Drive geopend
Febo Drive in Oostzaan

De locatie is te vinden dichtbij het Sportpaleis en de N9. Hiermee heeft Alkmaar nu twee vestigingen van Febo Drive, en het is de tweede die de formule dit jaar opent.

De zaak in Alkmaar is een mijlpaal, zegt directeur Dennis de Borst. ‘We zijn als Febo enige tijd met deze locatie bezig geweest. Het is voor ons een concept dat zich al heeft bewezen in Oostzaan en Wormerveer en we hebben er dan ook het volste vertrouwen in.’

Volgend jaar vier erbij

Dit jaar zullen geen nieuwe drive-locaties meer openen, maar voor volgend jaar kondigt De Borst een verdubbeling aan. Er staan vier locaties van Febo Drive op de planning van 2020: Gorinchem (bij de Evenementenhal), Nijmegen (bedrijventerrein Park 15), Dronten en Hoorn. Dit jaar opent nog wel een ‘normale’ Febo in Uithoorn, en er lopen gesprekken voor een vestiging op de Zuidas in Amsterdam.

Febo Drive Alkmaar

Gratis feestkroketje

Bij Febo Drive kunnen mensen niet alleen met de auto friet en snacks bestellen, maar ook binnen aan de balie of uit de wand. De locatie in Alkmaar trakteert de eerste week iedereen die bestelt op een gratis ‘feestkroketje’.

Febo Drive Alkmaar

Febo Drive Alkmaar

Febo op andere plekken

Met het drive-concept speelt Febo in op de veranderende markt, zei Dennis de Borst eerder tegen Snackkoerier. ‘Steden waren vroeger altijd druk, nu kun je er van maandag tot en met woensdag wel een kanon afschieten. Dat merken wij ook in onze stadsvestigingen. Dat vraagt om verbreding, in assortiment en in de dienstverlening met onder meer bezorging. Maar ook als beheerder van de formule kijken wij naar andere mogelijkheden, naar andere plekken, naar andere concepten. We moeten flexibel zijn, dat vragen de ontwikkelingen om ons heen van ons.’

De andere drive’s van Febo staan in Oostzaan (sinds 2016), Wormerveer (sinds 2017) en Zwolle (sinds juli 2019).


Reageer op dit artikel