nieuws

Uber Eats wil flink uitbreiden en kijkt ook naar kleinere steden

Bedrijfsvoering 614

Uber Eats wil flink uitbreiden en kijkt ook naar kleinere steden
UberEats koerier in Amsterdam

Maaltijdbezorger Uber Eats is dit jaar flink gegroeid en die expansie zal in 2020 doorzetten. Daarbij komen kleinere steden ook in beeld.

Dat zegt Aukeline Tolman, hoofd van Uber Eats Nederland, tegen het Algemeen Dagblad. Vandaag de dag is de Uber Eats te vinden in vijftien steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Breda en Eindhoven. Er zijn 2500 restaurants aangesloten, waarvan 1000 zich in 2019 aan de maaltijdbezorger committeerden.

Rijswijk, Schiedam en Heemstede

In november voegt het bedrijf Leeuwarden toe, zegt Tolman tegen de krant. ‘Tot en met 2018 hebben we ons vooral op de Randstad gericht en vanaf dit jaar zijn we ook buiten deze regio actief. Als je kijkt naar het aantal inwoners, hebben we nu een dekking van 50 procent en het einde is nog niet in zicht.’

De maaltijdbezorger kijkt ook naar kleinere steden, zo laat Tolman weten, en naar kleinere plaatsen onder de rook van grote steden, zoals Rijswijk, Schiedam en Heemstede.

Commissie ook 13 procent

De commissie die het bedrijf rekent, is overigens hetzelfde als Thuisbezorgd, zegt Tolman tegen het AD. Ondernemers betalen 13 procent per bestelling als ze eigen bezorger gebruiken en 30 procent als Uber Eats de bezorging uitvoert. Volgens Tolman is dat een marktconform percentage.

Over Uber Eats

Het Amerikaanse Uber Eats is sinds 2016 actief in Nederland. Eerst in Amsterdam later ook in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en voor het eerst buiten de Randstad in Haarlem. De bezorgers van Uber Eats komen niet alleen op de fiets, maar ook op de scooter of in een auto. Het bedrijf bezorgt sinds 2017 de bestellingen van McDelivery, de bezorgservice van McDonald’s.


Reageer op dit artikel