nieuws

Tweede Wayback Burgers opent begin 2020

Bedrijfsvoering 972

Tweede Wayback Burgers opent begin 2020
Foto: Peter Roek

Wayback Burgers opent begin 2020 de tweede Nederlandse vestiging. Dat is tevens de tweede van Europa, want de Amerikaanse keten is vooralsnog alleen in ons land te vinden.

Ja, er komt een tweede Wayback Burgers in Nederland. En ja, er staat een franchisenemer klaar. Er is zelfs een pand. Maar waar dat precies is, wil masterfranchiser Stefan Boers nog niet verklappen. ‘We willen het eind dit jaar bekendmaken, als ook de vestiging in Breda een jaar bestaat. De opening zal dan begin 2020 zijn.’

Toch licht Boers een klein tipje van de sluier op. ‘De tweede vestiging is in Brabant.’ En de nieuwe zaak heeft in ieder geval niet zoveel vierkante meters als de Wayback Burgers in Breda. ‘Die is echt groot en is ook het vlaggenship, de eerste van Europa.’ Boers verwacht na de zomer van 2020 zelfs een derde vestiging te kunnen openen.

Wayback Burgers

Foto: Peter Roek

30 tot 50 vestigingen

Het streven is om vanaf 2020 met drie zaken per jaar te groeien, en om in 2030 in heel Nederland 30 tot 50 vestigingen te realiseren. Wayback Burgers heeft daarvoor adviesbureau First Mate ingeschakeld.

Extern advies is een must, zegt Boers. ‘Ik kan het aanraden. Je zit volop in je eigen bedrijf en bent vaak overtuigd van je eigen gelijk. Zij bieden een eerlijke, onafhankelijke en kritische blik. Een mooie spiegel waarmee je je kunt verbeteren. En First Mate ondersteunt franchisenemers onder meer met businessplannen, haalbaarheids- en capaciteitsonderzoeken.’ ‘

Inzet van data

Volgens Boers is het inzetten van data een cruciaal onderdeel van groei. Daarom wil de masterfranchiser meer data verzamelen. ‘Om meer te weten over gasten, de doelgroep. Waar komen ze vandaan? En wat zijn de pieken gedurende de dag, wat is de invloed daarvan op waste en op de medewerkers?’

Tot nu gaat dat veelal op gevoel. ‘Om 17.00 druk wordt het meestal druk, dus dan staan medewerkers klaar. Maar door de data zagen we dat het eigenlijk pas om 17.15 uur druk wordt. Dat scheelt een kwartier. Dat soort details helpt ons, daarmee kunnen we de juiste beslissingen maken.’

Wayback Burgers

Foto: Peter Roek

Over Wayback Burgers

Wayback Burgers werd in 1991 opgericht in de VS en inmiddels heeft de formule wereldwijd 450 restaurants open en in ontwikkeling. Wayback is naar ons land gehaald door Stefan Boers en Jesse Heinhuis. De vestiging op het Stationsplein in Breda is met 350 vierkante meter de grootste. Er zijn 110 zitplaatsen, verdeeld over twee verdiepingen. Met het terras komen er nog eens 36 stoelen bij.

Wayback Burgers biedt een Amerikaanse ‘mom and pap store’ beleving, waar gasten zich thuis moeten voelen. De keten wil zich onderscheiden zich door het vers bereiden van de bestellingen, de kwaliteit en persoonlijke service.

Reageer op dit artikel