nieuws

Snackbar voor zevende keer overvallen, buurt start inzamelingsactie

Bedrijfsvoering 419

Snackbar Royal in IJmuiden is dinsdag 15 oktober voor de zevende keer overvallen. De dader ging er zonder geld vandoor en is nog voortvluchtig. De buurt leeft mee met de ondernemers en is een inzamelingsactie gestart.

Snackbar voor zevende keer overvallen, buurt start inzamelingsactie

Dat melden de IJmuider Courant en NH Nieuws. Snackbar Royal werd rond 21.30 uur overvallen. De dader heeft daarbij de kassa met een harde klap op de grond gegooid. Er zat echter geen geld in, omdat de eigenaren alleen pinbetalingen aannemen. Op het moment van de overval stond een klant buiten de zaak.

Inzamelingsactie voor snackbar

Twee buurtbewoners zijn op de besloten Facebookgroep ‘Jij bent IJmuidenaar als…’ een inzamelingsactie gestart voor de ondernemers van de snackbar, Jianping Jiang en Xiaofeng Zhao. Het is sinds 2004, toen ze de zaak opende, de zevende keer dat de snackbar is overvallen. De ondernemers geven aan dat ze het zich niet kunnen veroorloven om te stoppen met de zaak.

‘Het is verschrikkelijk’, zegt initiatiefnemer Ilona Rijs tegen NH Nieuws. ‘Een keer is al erg, laat staan zeven keer. Ik kan me voorstellen dat dat heel traumatisch is voor de mensen.’ Met het ingezamelde geld wil ze een bos bloemen kopen voor de eigenaren en een envelop met inhoud geven.


Reageer op dit artikel