nieuws

Ruim 900 euro opgehaald voor snackbar die al 7 keer is overvallen

Bedrijfsvoering 191

De buurtactie voor snackbar Royal in IJmuiden heeft tot nu toe ruim 900 euro opgeleverd. Buurtbewoners kwamen in actie nadat de snackbar voor de zevende keer werd overvallen.

Ruim 900 euro opgehaald voor snackbar die al 7 keer is overvallen

De overval op snackbar Royal heeft veel aandacht gekregen. Ook bij Hart van Nederland, waar ondernemers Jianping Jiang en Xiaofeng Zhao vertelden verrast te zijn door alle reacties. ‘Ik heb de hele week bloemen gekregen, veel te veel bloemen”, vertelt Jianping. ‘We hebben geen vaas meer over, we hebben emmers moeten gebruiken. Ik ben zo blij. De mensen in IJmuiden zijn zo lief.’

Vernielde kassa

Initiatiefnemer Ilona Rijs startte na de overval een inzamelingsactie op Facebook om de ondernemers een steuntje in de rug te geven. Dat heeft tot nu toe ruim 900 euro opgeleverd. Voldoende om in ieder geval de kassa te vervangen die door de overvaller werd vernield. De dader is overigens nog niet gepakt en de politie zoekt nog getuigen. Er zijn bruikbare camerabeelden gemaakt.

Alleen pinbetalingen

Snackbar Royal werd op dinsdag 15 oktober rond 21.30 uur overvallen. De dader heeft daarbij de kassa met een harde klap op de grond gegooid. Er zat echter geen geld in, omdat de eigenaren alleen pinbetalingen aannemen. Op het moment van de overval stond een klant buiten de zaak.

Snackbar Royal is sinds 2004, toen de zaak opende, zeven keer overvallen. De ondernemers willen wel stoppen, maar kunnen zich dat financieel niet veroorloven.


Reageer op dit artikel