nieuws

Par Hasard wil uitbreiden naar Utrecht en Den Haag

Bedrijfsvoering 314

Par Hasard wil uitbreiden naar Utrecht en Den Haag

Het bourgondische café-friterieconcept Par Hasard zoekt franchisenemers om nieuwe zaken in onder meer Utrecht en Den Haag te openen. Bestaande vestigingen in Alkmaar en Amsterdam zijn beschikbaar ter overname.

De ambitie van Par Hasard is om uit te breiden met franchisevestigingen in Utrecht, Den Haag, Haarlem, Amsterdam West en Amsterdam Oost. De vestigingen in Alkmaar, De Pijp Amsterdam en Almere zijn nu nog in eigen beheer, maar worden beschikbaar gesteld voor franchisenemers.

‘We willen ons focussen op het franchisen en niet meer operationeel verantwoordelijk zijn voor een zaak’, zegt oprichter en eigenaar Xander Hasaart. ‘Scheveningen blijft in eigen beheer, maar daar hebben we bijna geen omkijken naar. Dat is een goedlopende zaak op een AAA-locatie.’

Geschikte steden voor Par Hasard

Utrecht, Den Haag en Haarlem zijn bewust gekozen voor nieuwe vestigingen. Hasaart: ‘Dat zijn steden die echt geschikt zijn voor Par Hasard. Daar is het makkelijker om ons concept goed uit te dragen, omdat we niet de goedkoopste zijn. In grotere steden zijn mensen gewoon bereid iets meer uit te geven. In kleinere steden is dat lastig, dat hebben we onder meer gemerkt in Almere. Daarom is dat een all you can eat geworden.’

Voor de nieuwe zaken wordt gezocht naar panden in het centrum of net daarbuiten. Par Hasard kan gevestigd worden in een bestaande horecagelegenheid, op een te ontwikkelen locatie of er kan samen naar een geschikte locatie worden gezocht.

Par Hasard Alkmaar

Par Hasard Alkmaar

Huisgemaakte friet en sauzen

Het aanbod bestaat onder meer uit huisgemaakte friet met eigen sauzen, biologische frikadellen en saté van kippendijen, wijn en bier. Producten worden centraal ingekocht bij vaste leveranciers. Elke vestiging heeft een horeca- en terrasvergunning van minimaal dertig stoelen.

Frisse uitstraling

Elke friterie kenmerkt zich door een licht en helder kleurgebruik voor een frisse uitstraling. In het cafégedeelte zijn warme en natuurlijke kleuren aangebracht, is er een grote bar en zorgen schilderijen voor een gezellige en knusse sfeer. In elke vestiging staat een delicatessenwand met diverse producten die te koop zijn en een ouderwetse ‘frites automatique’ ter decoratie.

Alle vestigingen zijn ontworpen en gebouwd door AMA Architecten, de Amsterdamse Meubelmaker en de Maastrichtse kunstenaar Guy Olivier.

Par Hasard

Over Par Hasard

De eerste vestiging werd in 2014 geopend in Amsterdam en begin vorig jaar ging Par Hasard franchisen. De friet is ondertussen drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’. Inmiddels beschikt Par Hasard over zes vestigingen; De Pijp Amsterdam, Hoofddorpplein Amsterdam, Bullewijck by Par Hasard in Amsterdam Zuidoost, Scheveningen, Alkmaar en Almere.

Reageer op dit artikel