nieuws

Makers van krekelburger winnen award tijdens BBB Maastricht

Bedrijfsvoering 207

Makers van krekelburger winnen award tijdens BBB Maastricht

De Krekerij heeft tijdens horecabeurs BBB Maastricht de Columbus Trophy 2019 gewonnen. Het bedrijf maakt sinds een paar jaar een krekelburger. ‘Dit is ondertussen versie acht.’

Eigenaren Sander Peltenburg en George Brandenburg zijn enorm blij met de winst van deze aanmoedigingsprijs. ‘Het wordt al op de hele wereld gegeten, dus waarom hier niet?’. De krekelburger bestaat voor 30 procent uit krekels en 70 procent uit plantaardige producten zoals tarwe en veldboon.

De Krekerij ontwikkelde de eerste versie van de krekelburger zo’n 2,5 jaar geleden en presenteerde deze voor het eerst tijdens het festival Welcome to the Village. ‘Dit is ondertussen versie acht’, zegt George Brandenburg. ‘Dit is een hele nieuwe manier van produceren. Je moet het vergelijken met het maken van een hamburger terwijl er nog geen vleesmolen is uitgevonden. We leren iedere keer iets nieuws, en krijgen ook feedback van de chefs die ons product afnemen.’

Een aantal restaurants heeft de krekelburger vast op de kaart staan, waaronder Bagels & Beans in Rotterdam, Stan & Co in Utrecht en De Ceuvel in Amsterdam.

krekelburger

Foto: De Krekerij

Krekelballetjes

Naast de krekelburger heeft De Krekerij ook de krekancini’s in het assortiment, kleine krokante krekelballetjes. Het bedrijf heeft ook pasta ontwikkeld dat deels met krekels is gemaakt. ‘We zijn ook bezig met producten gemaakt met sprinkhanen’, verklapt Brandenburg. ‘Maar dat zit in een vroege fase.’

krekelburger krekelballetjes

Krekancini’s. Foto: De Krekerij

Krekels hebben volgens de makers veel milieuvoordelen ten opzichte van traditioneel vee. De dieren zijn goed voor het milieu omdat bij het kweken maar heel weinig water, land en voer wordt gebruikt. Ook zitten ze vol met vitamines en mineralen.

Duurzame rietjes en wijn-automaat

Naast de eerste prijs werd ook een tweede en derde prijs uitgereikt. De tweede prijs ging naar Everlyn Liu van Straw by Straw (maker van duurzame rietjes). De derde prijs werd ontvangen door Catherine Klein, Christoph Klein en Thierry Tacheny van Invineo, een automaat dat wijn per glas schenkt.

Aanmoedigingsprijs

De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor succesvolle startende entrepreneurs die leverancier zijn aan de hospitality en/of een innovatief hospitalityconcept ontwikkeld hebben. De Columbus Trophy zich niet alleen op het product of dienst maar ook op de ondernemer.

De krekelburger is op de BBB Maastricht 2019 te vinden op de Folie Culinair.


Reageer op dit artikel